Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Німецький» єврокубковий дебют «Десни»

Сьогодні, 24 вересня, відбудуться матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи

На міжнародній арені дебютуватиме «Десна», яка стане вже 19-им (!) українським клубом у єврокубках. На чернігівську команду чекає виїзний матч з німецьким «Вольфсбургом». На цій же стадії в Рієці зіграє і ковалівський «Колос», на якого чекає хорватська «Рієка». На цьому етапі поєдинки складаються лише з одного матчу.

«Колос» дебютував у єврокубках минулого тижня, сенсаційно пере­мігши в гостях грецький «Аріс» з ра­хунком 2:1. Свої дебютні матчі у Лізі Європи відзначили голами ковалів­ці Євген Новак та Денис Антюх. Вза­галі, серед підопічних Руслана Кос­тишина, які були задіяні у матчі в Салоніках, досвід єврокубкових мат­чів у складі українських клубів мали лише Євген Селезньов, Володимир Лисенко, Андрій Богданов та Єв­ген Смирний. До речі, Руслан Кос­тишин свого часу в статусі гравця у складі ЦСКА, «Арсеналу» та «Дні­пра» провів у єврокубках 34 гри, за­бивши 3 голи.

Після «грецької» перемоги Кос­тишин дав відпочити багатьом грав­цям «Колоса», який, попри це, зумів у Львові в рамках Прем’єр-ліги пе­ремогти «Рух», і ковалівці зі ще по­зитивнішими емоціями вирушили на поєдинок до Рієки.

Раніше у єврокубках «Рієка» лише двічі зустрічалася з представником України, а саме з «Металістом». У 2009 році також в рамках 3-го ква­ліфікаційного раунду Ліги Євро­пи підопічні тодішнього наставника харківського клубу Мирона Марке­вича двічі святкували перемоги спо­чатку в гостях — 2:1, а згодом вдома — 2:0.

Серед гравців «Десни», які брали участь у стартових трьох турах чем­піонату, досвід виступів у єврокубках мають Євген Паст, Владислав Каліт­вінцев, Андрій Гітченко, Пилип Буд­ківський, Дмитро Хльобас та Максим Дегтярьов. Нещодавно до команди Олександра Рябоконя був дозаявле­ний Павло Полегенько, який мину­лого сезону у складі «Маріуполя» ви­ступав у Лізі Європи. «Вольфсбург» до зустрічі з «Десною» у попередньому раунді в гостях розгромив албанський клуб «Кукесі» — 4:0.

Для німецьких «вовків» це буде вже п’ята гра з українськими клуба­ми. У 2019 році в рамках групового етапу Ліги Європи «Вольфсбург» дві­чі переміг «Олександрію» — на своє­му полі з рахунком 3:1 та у Львові — 1:0. А в нинішньому році німецький клуб протистояв «Шахтарю» в 1/8 фіналу Ліги Європи і двічі поступив­ся «гірникам»: вдома — 1:2 і в Києві — 0:3. Не зможе допомогти «Десні» у Лізі Європи кращий бомбардир ко­манди у минулому чемпіонаті Олек­сандр Філіппов (16 м’ячів), який став гравцем бельгійського клубу «Сент-Трюйден».

Схожі новини