Передплата 2024 ВЗ

Несподівано звитяжний старт полтавчан

Після трьох турів Прем’єр-ліги без втрати очок наразі виступає «Ворскла», яка востаннє стартувала з трьох поспіль перемог ще у 1996 році. Натомість незвично бачити у нижній частині турнірної таблиці «Зорю» та «Олександрію». Поки що не набирали очок в УПЛ обидва львівські клуби – «Львів» та «Рух»

У минулому турі лідер чемпіонату — «Ворскла» — зуміла вивезти три очки з Олександрії, здолавши з ра­хунком 2:0 місцевий клуб, який вдома не часто поступається суперникам. Перервалася без­гольова серія полтавчан у воро­та «Олександрії», що тривала з грудня 2017 року аж 426 (!) хви­лин. При цьому гол Давида Пуц­ліна став для команд кермани­ча полтавчан Юрія Максимова 150-им за час його перебуван­ня біля керма різних клубів УПЛ.

«Динамо» здобуло важку пе­ремогу над «Львовом» — 3:1, за­бивши два голи лише під завісу матчу. Динамівець Олександр Циганков провів свій 50-ий гол у чемпіонатах, а хорватський ле­гіонер містян Макс Челіч лише відкрив лік своїх голів в Украї­ні. У цій грі повернувся до скла­ду «Динамо» Артем Кравець, фі­зичні кондиції якого, схоже, не влаштували Мірчу Луческу, бо досвідчений футболіст вже по­кинув клуб. І тут не обійшлося без тренерських ювілеїв. Мір­ча Луческу біля керма різних клу­бів УПЛ відсвяткував 150-ту пе­ремогу на своєму полі: 1-шу — з «Динамо» та 149-ту — в «Шахта­рі». «Львів» же утримує клубну ан­тирекордну безвиграшну серію в УПЛ, яка від 29 лютого цього року триває уже 15 матчів: шість нічиїх та дев’ять поразок. В команді Ге­оргія Цецадзе дебютував черго­вий новачок «Львова» — воротар Сергій Литовченко, який висту­пав за «Волинь».

«Шахтар» втратив важли­ві очки в поєдинку із «Зорею», яку «гірники» не можуть здола­ти вже три матчі поспіль: дві ні­чиї та поразка. Цього разу у Запоріжжі було зафіксовано ра­хунок 2:2, а один з авторів голів Марлос забив 70-ий гол у складі «Шахтаря» у всіх турнірах. «Зоря» вперше в чемпіонатах України на своєму полі зіграла внічию з «Шахтарем» (у 23-й грі).

«Дніпро-1» проводив тре­тій поспіль матч на своєму полі і знову не переміг, поступившись «Маріуполю» Остапа Маркеви­ча з рахунком 1:2. Після гри кер­манич дніпрян Дмитро Михай­ленко, який свого часу виводив «Дніпро-1» до УПЛ, повідомив, що разом зі своїм тренерським штабом йде у відставку. На зміну йому керівництво клубу запроси­ло хорватського спеціаліста Іго­ра Йовічевіча, який свого часу, як гравець, виступав за львів­ські «Карпати», а згодом був їхнім тренером.

Першої поразки зазнав де­бютант УПЛ закарпатський «Ми­най», поступившись в гостях з розгромним рахунком «Олімпіку» — 0:3. Одним з героїв матчу був Шахаб Захедітабар, який став першим (!) іранським легіоне­ром, що оформив дубль в укра­їнських чемпіонатах. Інший де­бютант «Інгулець» з Петрового, що на Кіровоградщині, приймав «Десну» в обласному центрі Кро­пивницькому і зіграв внічию — 1:1.

«Рух» проводив свій перший домашній матч в УПЛ і перед початком гри відбулося театра­лізоване дійство, під час якого Король Данило передав вимпел з гербом Львова капітану «Руху» Ігорю Дуцю. У складі рухівців де­бютували серб Мілош Стамен­ковіч, який свого часу виступав за кам’янську «Сталь», слове­нець Ерік Гліга та Вадим Пара­монов, який перейшов саме з «Колоса». На трибунах стадіону зібралося 2952 глядачі, які ста­ли свідками швидкого гола у ворота «жовто-чорних». Вже на 4-й хвилині відкрив рахунок Євген Морозко, який на 20-й хвилині забив і другий гол, ставши автором найшвидшо­го дубля «Колоса» у Прем’єр-лізі. Лише в компенсований час матчу підопічні Івана Фе­дика зуміли «розмочити» воро­та гостей. Данило Кондраков вперше за час виступів у «Русі» невдало виконав 11-метровий удар, який парирував Євген Волинець, але Ростислав Ру­син першим встиг на добиван­ня, пробивши між ніг ворота­реві. Перемога ковалівського клубу — 2:1, і «Колос» перервав свій клубний рекордний гос­тьовий серіал із поразок в УПЛ, який із 3 березня тривав аж 7 (!) ігор.

Схожі новини