Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи вдасться уперше здолати Іспанію?

Із ексчемпіонами світу і Європи футбольна збірна України зіграє 6 вересня у Мадриді

У неділю, 6 вересня, команда Андрія Шевченка у Мадриді гратиме проти збірної Іспанії (початок обох матчів — 21.45).

Зі збірною Іспанії українці рані­ше зустрічалися п’ять разів, і ще ніколи не перемагали — нічия і чо­тири поразки. Прем’єрний матч відбув­ся 28 березня 2003 року у Києві, у від­борі на Євро-2004, і за присутності 83 тисяч глядачів завершився бойовою ні­чиєю — 2:2. «Синьо-жовті» після швид­кого гола Вороніна відкрили рахунок, а інші м’ячі були забиті лише під завісу поєдинку. Спочатку відзначились іспан­ці Рауль та Ечеберія, а в компенсова­ний час врятував українців від поразки Горшков.

Наступний поєдинок із іспанцями у відборі на Євро-2004 відбувся 10 ве­ресня 2003 року в місті Ельче і завер­шився перемогою іспанців — 2:1. Дубль оформив Рауль, а у складі українців відзначився нинішній керманич україн­ської збірної Шевченко.

Третя зустріч збірних України та Іспанії відбулася 14 червня 2006 року в німець­кому Лейпцигу, в рамках групового турні­ру Мундіалю, і завершилася розгромною перемогою команди Луїса Арагонеса — 4:0. Дубль у воротах підопічних Олега Блохіна оформив Вілья, по разу відзна­чались Хабі Алонсо і Фернандо Торрес.

Згодом настала тривала пауза, і шляхи суперників перетнулися аж у березні 2015 року у Севільї. Іспанці в рамках відбору на Євро-2016 перемогли з рахунком 1:0 — піс­ля гола в першому таймі Морати. А в жов­тні того ж року іспанці перемогли підопічних Михайла Фоменка у Києві. Також з рахун­ком 1:0 — після влучного удару Гаспара.

Схожі новини