Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Минаю» не вдалося призупинити «Рух». Попереду – «Інгулець»

У п’ятницю, 7 серпня, у центральному матчі 29-го туру у Першій лізі лідер чемпіонату «Інгулець» (Петрове, Кіровоградська область) прийматиме львівський «Рух».

Обидва суперники входять до квінтету клубів, які борються за три путівки до Прем’єр-ліги. А в минулому турі «Рух» на своєму полі здобув важливу перемогу, здолавши на той час лідера змагань — закарпатський «Минай» — з рахунком 1:0.

«Минай», який тренує Василь Ко­бін, на матч з «Рухом» вийшов на поле, маючи у своєму активі пере­можну клубну рекордну серію, яка тривала у Першій лізі 6 ігор (із 4 лип­ня). І львівський клуб зумів перерва­ти цей закарпатський серіал. Геро­єм матчу став гвардієць «Руху» Юрій Копина, який провів вже 95-й матч у його складі. Наприкінці першого тай­му він скористався помилкою обо­ронця гостей Олександра Матко­божика і без роздумів пробив повз воротаря Андрія Поповича. Підопічні Івана Федика мали ще декілька нагод закріпити перевагу, але завершаль­ним передачам «жовто-чорних» бра­кувало влучності.

Закарпатці, за яких виступали такі досвідчені колишні гравці «Кар­пат», як Олег Голодюк, Андрій Тка­чук та Михайло Кополовець, не зу­міли «розмочити» ворота Романа Мисака, який також колись захищав ворота «левів». У підсумку «Рух» не програє у Першій лізі вже шість (!) матчів поспіль: чотири перемоги та дві нічиї, при цьому зберігаючи свої ворота «сухими» впродовж 205-ти хвилин.

За втраченим очками «Рух», у яко­го ще відкладена домашня гра із за­порізьким «Металургом», посту­пається лише «Інгульцю», який у минулому турі повернув собі лідер­ство, розгромивши на своєму полі «Кремінь» — 3:0. В іншому матчі ще один претендент на підвищення у класі — «Волинь» — у гостях перемо­гла «Черкащину" — 2:0, а «Агробізнес» на своєму полі втратив важливі очки у протистоянні з «Миколаєвом» — ні­чия 2:2.

У наступному, 29-му турі, всі матчі якого розпочнуться 7 серп­ня, у п’ятницю, в один і той же час (о 17.30), львівський «Рух» завітає у гості до Павлового, де у централь­ному матчі туру протистоятиме ліде­ру турнірних перегонів у Першій лізі — «Інгульцю». «Волинь» прийматиме «Гірник-Спорт», «Авангард» — «Ми­най», а «Чорноморець» — «Агробіз­нес».

Схожі новини