Передплата 2024 «Добра кухня»

«Колос» доріс і до Ліги Європи!

Для головного тренера азовського клубу Олександра Бабича це була заключна гра на чолі «Маріуполя»...

Володарем останньої путівки від України до нового єврокуб­кового сезону-2020/2021 став ковалівський «Колос», який в Києві у вирішальному матчі плей-оф в додатковий час зумів здолати «Маріуполь» з рахунком 1:0.

На поле столичного НСК «Олімпійський» гравці «Колоса» вийшли з підне­сеним настроєм та мотивацією. Після переконливої перемоги в попередньому матчі плей-оф над «Дніпром-1» (4:1) на коман­ду з Ковалівки керівництво клу­бу виділило премію у розмірі 200 тисяч доларів. За грою спо­стерігало понад 5 000 глядачів, більшість з яких приїхала з рід­ного команді села, аби підтри­мати своїх кумирів. І підопіч­ні Руслана Костишина своєю історичною перемогою пода­рували їм та собі чудовий на­стрій. Вирішальний гол у пер­шому додатковому таймі матчу забив Денис Антюх, який, до речі, оформив дубль і у попере­дній грі з дніпрянами. За всю іс­торію команда з Ковалівки (Ки­ївська область) стала 4-ю не з обласного центру України, яка дебютуватиме у єврокубках, а раніше цей шлях пройшли кри­ворізький «Кривбас» (1999 р.), «Маріуполь» (2004 р.) та «Олек­сандрія» (2016 р.). 17 вересня «Колос» дебютуватиме у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги Європи.

Після гри головний тренер «Маріуполя» Олександр Ба­бич повідомив, що весь тре­нерський штаб азовців, в якого завершився термін контракту, залишає клуб. Наразі не відо­мо, хто буде новим кермани­чем «Маріуполя». Разом із тим Бабич спростував чутки, що може очолити «Зорю», до го­ловного наставника якої Вікто­ра Скрипника нібито проявляє інтерес керівництво «Дніпра-1». За словами почесного прези­дента «Дніпра-1» Юрія Берези з приводу цього питання до кінця цього тижня буде зроблено офі­ційну заяву.

Тим часом 29 липня за вза­ємною згодою сторін було при­пинено термін дії контрак­ту з клубом головного тренера «Карпат» Романа Санжара. На­гадаємо, що Санжар очолив «Карпати» 3 вересня 2019 року, замінивши на тренерському містку «зелено-білих» Олексан­дра Чижевського. Під керівни­цтвом Санжара «Карпати» про­вели в Прем’єр-лізі 18 ігор: одна перемога, 7 нічиїх та 10 пора­зок. «Коли „Карпати“ за підсум­ками сезону понизились у кла­сі, наші дороги розходяться, але майбутнє переповнене несподі­ванками», — зазначив співвлас­ник ФК «Карпати» Олег Смалій­чук.

Схожі новини