Передплата 2024 «Добра кухня»

Першолігові пристрасті призвели до недовіри президенту ПФЛ

Клуби Першої і Другої ліги, всього 24 (!), що входять до складу Професіональ­ної футбольної ліги (ПФЛ), поінформували про вислов­лення недовіри президенту ПФЛ Сергію Макарову

Вони закликали на наступній конференції ПФЛ розгля­нути питання про відставку Макарова, а також провести фінансовий та аудиторський звіти організації.

Причиною, що спонука­ла клуби висловити не­довіру президенту, на­зивають «непрофесіоналізм Сергія Макарова в ситуації, пов’язаній з дією заборони на проведення масових спор­тивних заходів, в тому чис­лі футбольних змагань. Іншим наслідком його некомпетент­ності стало перетворення ПФЛ у фінансово неспромож­ну організацію без будь-яких заощаджень, яка самостій­но не може об’єднати клуби і забезпечити проведення фут­больних змагань». Цікаво, що серед клубів, які висловлили недовіру президенту ПФЛ, не­має «Інгульця» (Петрове, Кі­ровоградська область), який за чотири тури до фінішу зма­гань очолює турнірну таблицю у Першій лізі.

Взагалі, напруга у Першій лізі зростає з кожним туром, і це не дивно, бо одразу три ко­манди здобудуть право на під­вищення у ранзі. Комітет ар­бітрів Української асоціації футболу (УАФ) постійно на цен­тральні матчі туру призначає арбітрів, задіяних у Прем’єр-лізі. Проте не обходиться без скандалів. Контрольно-дисци­плінарний комітет УАФ усунув президента футбольного клу­бу «Агробізнесу» (Волочиськ) Олега Собуцького від футболу через нібито побиття арбітра Юрія Іванова після матчу проти закарпатського «Минаю». Сам президент клубу з Хмельниць­кої області це заперечує. Він підтвердив, що буде подавати апеляцію на рішення про дові­чне відсторонення від футболу.

У минулому турі «Агробіз­нес» через дискваліфікацію стадіону приймав своїх конку­рентів з «Волині» у Винниках, що неподалік Львова, і переміг з великим рахунком — 3:0. Лідер чемпіонату «Інгулець» на сво­єму полі втратив важливі очки, зігравши внічию з «Чорномор­цем» — 0:0. Львівський «Рух», граючи у меншості після вилу­чення Володимира Заставного, зумів здобути важливу перемо­гу над міцним середняком Пер­шої ліги «Гірником-Спортом» (Горішні Плавні) — 2:1. Тож в ак­тиві «Інгульця» після 26-ти турів було 54 очки, у «Минаю» — 53, «Агробізнесу» — 50, «Волині» та «Руху» — по 48 очок (у львівсько­го клубу ще гра в запасі), «Ме­таліста 1925» — 47 та «Оболоні-Бровар» — 46.

Цікаво, що «Рух», який претендує на Вищу лігу, виграв.

Схожі новини