Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коли кожне очко на «вагу золота»

 У п’ятницю, 24 липня, львівський «Рух», який бореться за одну з трьох путівок до Прем’єр-ліги, на стадіоні «Скіф» прийматиме міцного середняка Першої ліги «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні). Гравці «Руху» мають нагоду перервати безпрограшну серію з «гірниками», яка триває три матчі: дві нічиї та поразка.

Пристрасті у верхній час­тині у Першій лізі з кож­ним туром зростають. І це не дивно. За всю історію пер­шої ліги лише один раз одразу три команди здобували право на підвищення в ранзі, коли за підсумками сезону-2001/2002 також вирішили розширити тоді ще вищу лігу.

Після відновлення змагань у червні найкраще виступає «Ін­гулець» (Петрове), який у шес­ти матчах набрав 16 очок і очо­лює турнірні перегони. Набрав переможної ходи і закарпат­ський «Минай» Василя Кобіна, який не втрачає очок вже у чо­тирьох поспіль поєдинках. На­томість збавив хід «Металіст 1925», програшний серіал яко­го триває вже три матчі. Як на­слідок — зміна тренерів. Замість Андрія Демченка новим голо­вним тренером харківського клубу став В’ячеслав Хруслов.

Зі змінним успіхом висту­пає «Рух», який тривалий час очолював турнірні перегони. Це можна пояснити і кадрови­ми змінами в складі жовто-чор­них, ряди яких поповнило шість нових футболістів. В останньо­му турі підопічні Івана Федика мали відчутну перевагу у виїз­ній грі зі ще одним претенден­том на путівку до УПЛ «Обо­лонню-Бровар», проте матч завершився «сухою» нічиєю — 0:0. Загалом «Рух» не пропус­кає голів у чемпіонаті впродовж 199-ти хвилин. У «жовто-чор­них» ще відкладена гра проти аутсайдера турніру «Мета­лурга» (гра не відбулася через коронавірус у гравців запо­різького клубу), і за втрачени­ми очками «Рух» розділяє тре­тє-четверте місця з «Волинню». Сьогодні волиняни, яких очо­лює Андрій Тлумак, в одному з центральних матчів туру при­ймуть «Агробізнес», і хтось із конкурентів «Руху» обов’язково втратить важливі турнірні пунк­ти.

Схожі новини