Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Довгоочікуване повернення українського футболу

«Карпати» приймають «Маріуполь», а «Львів» на виїзді протистоятиме «Ворсклі»

У неділю, 31 травня, львівські «Карпати» у 24-му турі чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги на стадіоні «Україна» прийматимуть «Маріуполь» (Група ІІ, 14.00, телеканал УНІАН). Напруженим обіцяє бути й матч за участі «Львова», який у неділю протистоятиме у Полтаві «Ворсклі» (Група ІІ, 14.00, телеканал «Футбол 1»). Востаннє матчі УПЛ відбувалися ще 15 березня. Поки що поєдинки проходитимуть без глядачів.

У чемпіонатах України «Карпати» на сво­єму полі вже 18 разів зустрічалися з азовцями. Перевага на боці «левів»: 10 перемог, 5 нічиїх і 3 по­разки, різниця м’ячів 31−17. Востаннє «Карпати» при­ймали «Маріуполь» 11 серп­ня минулого року, коли біля керма «левів» стояв Олек­сандр Чижевський. Гості зу­силлями Топалова відкрили рахунок, але ще у першому таймі хорватський легіонер «зелено-білих» Войковіч вирівняв становище — 1:1. У листопаді суперники зі­грали у Маріуполі, і тоді пе­реможця також не було — нічия 2:2. Загалом, нічийна серія «Карпат» і «Маріупо­ля» триває вже чотири мат­чі.

Поєдинок проти «Львова» буде для полтавців ювілей­ним — 700-им у чемпіонатах УПЛ. За Юрія Максимова на тренерському містку «Вор­скла» на своєму полі очок іще не втрачала — чотири пе­ремоги. Водночас «містя­ни», яких тренує Егіше Ме­лікян, не перемагали вже чотири тури поспіль — три нічиї і поразка. Попередній виїзд «Львова» до Полтави завершився поразкою «міс­тян» із рахунком 2:3.

А тим часом…

Свою частку у «Карпатах» Димінський продав Смалійчуку

Львівський бізнесмен Петро Димінський про­дав свою частку ФК «Карпати» Олегу Смалійчуку, ко­лишньому віцепрезиденту «зелено-білих». Смалійчук цю інформацію підтвердив. За інформацією ЗМІ, Димін­ський володів 50% «Карпат» через компанію «Менділ Лімі­тед», зареєстровану в офшорі, на Британських Віргінських островах. За даними YouControl, із 26 травня власником цієї компанії є Смалійчук. Іще 50% «Карпат» належать кіпрській компанії «Кристал Холдінгс ЛТД», за якою начебто стоїть Ігор Коломойський. Сам олігарх це заперечує.

Нагадаємо, з 2017 року Димінський переховується від правосуддя за кордоном. Бізнесмена звинувачують у тому, що, перебуваючи за кермом, поблизу Львова гру­бо порушив правила дорожнього руху й спричинив ДТП, унаслідок якого загинула молода жінка.

Смалійчук, пише zahid.net, є футбольним аген­том, який два десятки років жив і працював у Євро­пі. Був віцепрезидентом «Карпат» з листопада 2017 року, проте у березні 2019-го подав у відставку — після оприлюднення відео, на якому Смалійчук і фанати «зе­лено-білих» співають лайливі пісні на адресу футболь­ного клубу «Львів». Навесні 2020 року «Карпати» ви­сунули Смалійчука кандидатом на посаду президента Української прем’єр-ліги.

Нещодавно «Карпати» хотіли придбати власники ме­режі будівельних гіпермаркетів «Епіцентр». Але потім ска­зали, що, як з’ясувалося, «Карпати» не продаються. На­певно, «Епіцентр» хотів купити весь клуб, а не половину, але з Коломойським не домовилися…

Ганна Гирич

Схожі новини