Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Карпати» вирушать до Туреччини

Без багатьох футболістів, які у міжсезоння покинули «зелено-білих»

У суботу, 25 січня, делегація львівських «Карпат» за маршрутом Львів — Стамбул відлетить до Туреччини на тренувальний етап підготовки до другої частини чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги. Турецький збір підопічних Романа Санжара триватиме до 15 лютого.

Під час зимової перерви у складі «Карпат» відбуваються суттєві ка­дрові зміни. До чернігівської «Дес­ни» перейшов атакувальний півзахисник Олексій Гуцуляк, який зіграв у Прем’єр-лізі 100 матчів (забив 12 голів). Арген­тинський півзахисник «левів» Францис­ко Ді Франко, який провів у чемпіонатах 71 матч (4 голи), продовжить свою укра­їнську кар’єру в «Дніпрі-1». За зго­дою сторін покину­ли львівський клуб «легіонери»: хорват Фране Войковіч (12 матчів, 1 гол), порту­галець Крістіан Пон­де (32, 7), Мелвін Лоренцен із Уганди (4 матчі). Із «Карпат» пішли також Сер­гій Вакуленко (74 матчі, 12 голів), Олек­сій Ковтун (23 матчі), Назар Вербний (49) і Олександр Кучер (207, 9 голів). Не виру­шить на турецькі збори й молодий напад­ник Ярослав Деда, який отримав пошко­дження на тренуванні.

У загальній тренувальній групі «Кар­пат» на заміській базі у Брюховичах, крім гравців молодіжного складу (до 21 року), займалися також молоді футболісти з юніорської команди (до 19 років) — Вла­дислав Мудрик, Валентин Горох, Юрій Тлумак, Юрій Раделицький та Максим Хлань.

Під час турецьких зборів «Карпати» спочатку дислокуватимуться у містечку Сіде, а згодом переберуться до сусідньо­го Белека. Заплановано шість контроль­них матчів «левів». 29 січня суперником «Карпат» стане братиславський «Сло­ван», 1 лютого — словацький «Середь», 5 лютого — боснійська «Тузла Сіті», 8 лю­того — узбецький «Металург» (Бекабад), 11 лютого — данський «Кьоге», а 14 люто­го — білоруське «Динамо» (Брест). Пер­ший офіційний матч нового року підопічні Романа Санжара проведуть у суботу, 22 лютого (базовий день), приймаючи «Дні­про-1».

Інший клуб із міста Лева, «Львів», у п’ятницю, 24 січня, вирушить на збори до Туреччини, де команда Егіше Мелікя­на проведе п’ять товариських матчів. На­разі домовлено про зустрічі зі сербськи­ми командами «Войводина» (3 лютого), «Графічар» (5 лютого) та зі словенською «Мурою» (9 лютого). Ще два матчі запла­новані на 7 та 11 лютого.

Крім Гуцуляка, новачком «Десни» став півзахисник «Шахтаря» Андрій Тотовиць­кий, який провів за «гірників» у всіх тур­нірах 9 матчів (1 гол), а в УПЛ у скла­ді різних клубів — 85 матчів (18 голів). Повернувся до пол­тавської «Ворскли» ще один нападник «Шахтаря» Владис­лав Кулач, який на правах оренди висту­пав за угорський «Гонвед». Раніше Кулач провів за полтавців у чемпіонатах 36 мат­чів (10 голів).

Із Тотовицьким та Кулачом «Шахтар» попрощався, а ще одного нападника, Андрія Борячука, віддав в оренду до ту­рецького «Різеспора». В УПЛ Борячук провів 54 матчі, забивши 16 голів.

«Шахтар» 25 січня у Туреччині проведе спаринг з польським «Лехом». А київське «Динамо» під час турецьких зборів спо­чатку зіграло внічию з польською «Легі­єю» — 1:1, а згодом перемогло азербай­джанський «Нефтчі» — 2:1. У четвер, 23 січня, динамівці зустрічалися з македон­ським клубом «Вардар».

Луганська ж «Зоря» наразі лише пе­ремагає на зборах, здолавши киргизь­кий «Нефтчі» (4:0) і польську «Лодзь» (1:0).

Схожі новини