Передплата 2024 ВЗ

Вакуленко гратиме за «Карпати»

А «Дніпро-1» посилився Булецою і Супрягою.

Новачком львівських «Карпат» став 25-річний атакувальний захисник Сергій Вакуленко. Минулого сезону цей футболіст виступав у Прем’єр-лізі за «Олімпік» і «Арсенал-Київ». У суботу, 29 червня, «леви» на стадіоні «Україна» зіграють контрольний матч проти дебютанта Першої ліги — закарпатського «Миная» (18.00, вхід вільний), який очолив експівзахисник «Карпат» і збірної України Василь Кобін.

Сергій Вакуленко — вихованець харківського футболу, який згодом перейшов до донецького «Шахтаря», де за молодіжний склад забив 12 голів. На правах оренди провів у Прем’єр-лізі у складі «Маріуполя», «Олімпіка» та «Арсенала-Київ» 58 матчів (12 голів). Особливо вдалим для Сергія був минулий сезон, у якому він забив 9 голів, у тому числі 7 — у складі «канонірів». Вакуленко підписав з «Карпатами» трирічний контракт.

Новачок Прем’єр-ліги «Дніпро-1» продовжує підсилюватися. Крім орендованих у «Динамо» «молодіжних» чемпіонів світу, Сергія Булеци та Владислава Супряги, команду Дмитра Михайленка поповнив 32-річний грузинський півзахисник Олександр Кобахідзе, останнім клубом якого була «Ворскла». Загалом у Прем’єр-лізі Кобахідзе провів 164 матчі (24 голи). Полтавський клуб покинув і ексворотар «Карпат» Богдан Шуст, який поповнив лави фіналіста Кубка України-2019 — «Інгульця» з Петрового.

«Шахтар» повернув з оренди у «Маріуполі» 18-річного Данила Сікана, чемпіона світу (U20), який є вихованцем Академії футболу «Карпати» (тренер — Володимир Безуб’як), та Олександра Піхальонка. Сікан забив один із голів підопічних Луїша Каштру, які у товариській грі перемогли болгарський «Лудогорець» — 3:0. Це не єдині втрати для «Маріуполя», який згодом виступатиме у Лізі Європи. До угорського «Ференцвароша», який тренує Сергій Ребров, перейшли найкращий минулого сезону бомбардир азовського клубу Олександр Зубков і Данило Ігнатенко.

Схожі новини