Передплата 2024 «Добрий господар»

«Динамо» зимуватиме в Іспанії, «Львів» і «Карпати» — у Туреччині

«Шахтар» про свої плани на міжсезоння ще не повідомив

«Шахтар» і «Динамо» останніми серед клубів Української прем’єр-ліги завершили першу частину футбольного сезону-2018−2019. І саме «ґранди» першими проведуть перші офіційні матчі нового року, уже в середині лютого, відповідно у Лізі чемпіонів і Лізі Європи.

Київське «Динамо» вийде з відпуст­ки 11 січня. Місцем зимової дисло­кації підопічних Олександра Хацке­вича знову стане іспанська Марбелья, де динамівці проводили збори в січ­ні-лютому цього року. Оскільки жереб­кування вибрало суперником динамів­ців в 1/16 фіналу Ліги Європи афінський «Олімпіакос», то, за словами головного тренера киян, команда відразу після зи­мових зборів в Іспанії полетить до Гре­ції.

Гравці донецького «Шахтаря» ви­йдуть із відпустки 14 січня. Наразі пла­ни «гірників» на міжсезоння не озвуче­ні (на початку цього року підопічні Паулу Фонсеки тренувалися на полях турець­кого Белека та в Еміратах). 14 люто­го «Шахтар» в 1/16 фіналу Ліги Євро­пи прийматиме німецький «Айнтрахт» із Франкфурта-на-Майні. Найімовірніше, цей поєдинок відбудеться у Харкові.

«Олександрія», якій після поразки від «Львова» не вдалося піти на зимову пе­рерву на другому місці, вийде з відпуст­ки 10 січня. Найімовірніше, на коман­ду Володимира Шарана чекають два турецькі етапи підготовки. У Туреччи­ні проведе зимове міжсезоння й луган­ська «Зоря». Команда Юрія Вернидуба збереться 14 січня, а вже 20-го виру­шить на перший збір до Туреччини. 3 лютого луганський клуб повернеться у Запоріжжя, а 21-го знову вирушить до турецького берега.

Футболісти львівських «Карпат» від­почиватимуть до середини січня, коли у «левів» заплановано медогляд. Піс­ля нього «зелено-білі» проведуть кілька тренувань. Далі у планах «Карпат» — зи­мові збори, які, ймовірно, відбудуться у Туреччині. Тим часом покинув «Карпати» захисник Олег Бородай, який прийшов улітку з «Полтави» і провів у чемпіонаті 12 матчів. Зате повернулися до Львова після річної оренди в естонській «Лева­дії» нападник Роман Дебелко й півза­хисник Юрій Ткачук.

Відпустка «Львова» триватиме до 10 січня. Потім «містяни» зберуться у Львові, пройдуть медичне обстежен­ня та матимуть тижневий тренувальний цикл, під час якого займатимуться, зо­крема, біговою роботою. А 18 січня ко­манда Юрія Бакалова вирушить на під­готовчий збір до Туреччини. Тим часом за згодою сторін «Львів» покинули чоти­ри футболісти — захисник Олександр Го­ліков (зіграв 16 матчів), нападники Юрій Путраш (6), Сергій Петров (2) і захисник Василь Білий (2).

Схожі новини