Передплата 2024 «Добрий господар»

Андрій Шевченко: «Мені приємно працювати з такою командою»

У сьогоднішньому матчі зі словаками хтось з українців вийде у футболці національної збірної вперше.

Сьогодні, 16 листопада, о 21.45, на стадіоні ім. Антона Малатинського у 70-тисячному словацькому місті Трнаві, національна збірна України зіграє заключний груповий поєдинок у Лізі націй зі збірною Словаччини. Хоча жодного турнірного значення цей матч для суперників уже не має — наші хлопці стали переможцями групи — українці одержимі показати атакувальний футбол, який припав би до душі нашим співвітчизникам. У цьому напередодні запевнив головний тренер «синьо-жовтих» Андрій Шевченко, на прес-конференції якого побував кореспондент «Високого Замку». Наводимо її фрагменти.

— Пане Андрію, ви викликали на цю гру ряд молодих гравців. Чи плануєте використати їх? І якщо так — то чи зміните під них схему гри?

— Ми проведемо два матчі, у тому числі товариський — з Туреччиною. Після вечірнього тренування у четвер подивимося, хто з гравців виглядає краще, обговоримо свій план на поєдинок, тоді і вирішимо, який склад вийде на гру. На нових гравців однозначно розраховуємо. Не виключено, хтось з них вийде на матч зі словаками в основі.

— Ваша переможна серія триває дев'ять матчів. Наскільки принципово для вас як тренера перемогти в останньому матчі, коли завдання уже вирішено?

— Мотивація завжди повинна бути високою. Тим більше, коли будемо грати з таким сильним суперником. Ми розуміємо, що Словаччина більше потребує перемоги. Ми до того ж граємо на виїзді… Але ми мотивовані, хочемо показати класний футбол. Хоча й вирішили своє завдання, важливо зіграти добре для наших уболівальників. І для нашої упевненості.

— Чи дозволить та обставина, що ваша збірна виграла свою групу, зіграти їй зі словаками більш розкуто?

— Хотілося б цього. У словацької збірної дуже сильний підбір — як для колективних дій, так і в індивідуальних. У неї є стимул. У п'ятницю нас чекає непростий поєдинок, і ми хлопцям про це сказали. Ви знаєте, ми втратили двох сильних гравців — Ярмоленка і Марлоса. Було викликано чотирьох новачків. Важливо, щоб ті, хто у п'ятницю вийде на поле (можливо, хтось з них зіграє за збірну вперше), правильно підійшли до цього матчу, зробили свій внесок у колективну систему гри, якого ми від них чекатимемо. Для нас матч з такою сильною командою є принциповим.

Запитання до Євгена Коноплянки:

— Згадайте найпам'ятніший свій матч зі словаками…

— Мені запам'яталися ці матчі тим, що ми словакам переважно не поступалися. Постараємося не відходити від цих традицій і тепер. Будемо намагатися виграти кожний матч, незалежно від того, важливий він чи ні.

— Оцініть потенціал цієї команди і тієї, за яку колись грали ви (запитання до А. Шевченка).

— Не варто порівнювати різні покоління, різні збірні. Для мене важливо, що нинішня команда на правильному шляху. Підростають молоді гравці, між ними є взаєморозуміння. У колективі гарна атмосфера. Перед ним можна ставити певні завдання. Мені приємно працювати з такою командою.

Євгена Коноплянку журналісти запитали, чи відчуває він додаткову відповідальність, яка ляже на його плечі у зв'язку з відсутністю Ярмоленка і Марлоса. На це Євген відповів:

— Звичайно, буде важко грати без наших лідерів. З ними було б легше. Але ми не повинні ділити команду на лідерів і нелідерів. У нас, скажемо так, є хлопці молодші і хлопці досвідченіші. У нас є колектив! І за рахунок цього ми досягаємо перемог.

Фото Євгена КРАВСА

Схожі новини