Передплата 2024 «Добрий господар»

Франція обіграла Хорватію та вдруге стала чемпіоном світу

  • 15.07.2018, 21:08
  • 3 066

У фіналі чемпіонату світу з футболу французи у видовищному поєдинку здолали хорватів з рахунком 4:2 та вдруге у своїй історії стали чемпіонами світу.

Про це повідомляє ВВС.

За першу половину фіналу Чемпіонату світу м'яч встиг тричі побувати у воротах: спочатку вперед вийшли французи, потім хорвати зрівняли рахунок, але Франція знову змогла забити завдяки пенальті.

На 18-й хвилині м'яч у власні ворота після подачі зі штрафного Антуана Грізмана зрізав головою нападник хорватів Маріо Манджукіч.

Але за десять хвилин хорвати відігралися — нападник Іван Перішич скористався пасом Домагоя Віди та пробив з-під захисників.

На 35-й хвилині французи виконували подачу у штрафний майданчик хорватів, Умтіті пробив головою, після чого м'яч влучив у руку того ж Перішича.

Арбітр змушений був зупинити гру та переглянути епізод на відеоповторі, внаслідок чого призначив пенальті.

Його реалізував Антуан Грізман — 2:1.

У другому таймі французи змогли швидко збільшити свою перевагу: на 59-й хвилині забив Поль Погба, а за кілька хвилин рахунок до розгромного довів Кіліан Мбаппе.

Утім, хорвати не здавалися й змогли зменшити відставання — помилкою кіпера французів Льоріса скористався нападник Маріо Манджукіч.

Французи, втім, змогли довести гру до перемогу й стали новими чемпіонами світу.

Схожі новини