Передплата 2024 ВЗ

15-річна українка Марта Костюк перемогла на тенісному турнірі в Австралії

  • 03.02.2018, 10:51
  • 1 470

Українська тенісистка успішно виступила на турнірі Міжнародної федерації тенісу (ITF) Womens Circuit в австралійському місті Бьорні.

15-річна українка Марта Костюк успішно виступила на турнірі Міжнародної федерації тенісу (ITF) Womens Circuit в австралійському місті Бьорні з призовим фондом у $60 тис.

Про це пише iSport.

У фінальному протистоянні 15-річна киянка здобула перемогу над посіяною під першим номером 25-річною швейцаркою Вікторією Голубич - 6:4, 6:3.

Титул в Берні став для Костюк другим на професійному рівні в її кар'єрі. Торік Марта стала наймолодшою тенісисткою з України, яка коли-небудь перемагала на турнірі ITF, вигравши титул на 25-тисячнику в угорському Дунакесі.

Перемога на турнірі в Австралії дозволить Костюк наступного понеділка знову встановити особистий рекорд у світовому рейтингу, ставши наймолодшою тенісисткою в ТОП-200. Завдяки цьому Марта зможе вже безпосередньо потрапити до кваліфікації турнірів серії Великого Шолома.

Також наступного тижня Костюк вперше зіграє у складі збірної України в Кубку Федерації. Марта стане першим номером української команди в протистоянні зі збірною Австралії.

У січні Костюк сенсаційно зуміла пробитися до третього кола відкритого чемпіонату Австралії з тенісу (Australian Open). У наступний раунд її не пропустила співвітчизниця Еліна Світоліна.

Схожі новини