Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

І знову 3:1... Але на користь “синьо-жовтих”

Ветерани українського й угорського футболу зустрілися на полі через чверть століття.

Через чверть столітя після першого в історії незалежної України матчу нашої збірної футболісти майже в тих же складах вийшли на поле того самого стадіону в Ужгороді. Рахунок вийшов дзеркально-протилежний тому, що був зафіксований на «Авангарді» 25 років тому: ветеранська збірна України перемогла ветеранську збірну Угорщини з рахунком 3:1.

Перед історичним поєдинком в Ужгороді відкрили пам’ятну дошку та відзначили нагородами тих, хто долучився до проведення першого міжнародного матчу збірної України. Поспостерігати за легендами українського й угорського футболу прийшли понад шість тисяч уболівальників. Як на провінційний Ужгород, аудиторія солідна. Через 40- хвилинне запізнення голови Федерації футболу України Андрія Павелка свято розпочалося не вчасно. А от колега Павелка з угорської футбольної федерації, Шандор Чані, зі своєю дружиною прибув навіть раніше…

У ході матчу, який відбувся за спекотної погоди, було зроблено більше десяти замін. У збірній України, як і 25 років тому, грав закарпатець Іван Гецко, а у складі збірної Угорщини у другому таймі на заміну вийшов уродженець Ужгорода Шандор Єнеї. Майстри футболу порадували красивими комбінаціями і голами. На 19-й хвилині відмінно зіграв Сергій Нагорняк. Його передача врозріз на Андрія Воробея була точною, і той забив ефектний гол. За шість хвилин українцям удалася чудова триходівка, яку з лівого флангу розпочав Віталій Косовський, а завершив влучним пострілом, як і 25 років тому, Іван Гецко.

Після перерви збірна України заробила пенальті — угорці порушили правила у своєму штрафному. Одинадцятиметровий реалізував Олег Собуцький. В угорців у другому таймі хороший шанс на 50-й хвилині мав Атті Токолі, але влучив у поперечину. І все ж за 4 хвилини до завершення поєдинку красивий м’яч зі штрафного забив Чобо Фехер. Як і 25 років тому, гра завершилася з рахунком 3:1, Тільки цього разу виграли українці. Отже, у підсумку перемогла дружба.

Одним із останніх поле залишав Анатолій Дем’яненко, якого палко вітали вболівальники. Легендарний оборонець “Динамо” вдячно помахав рукою й вигукнув уболівальникам «Молодці!».

― За допомогою цього матчу вболівальники могли згадати той історичний поєдинок, ― зазначив Дем’яненко. - Чудово, що організували таку зустріч серед ветеранів. Побільше б таких ігор, які перетворюються на справжнє свято футболу. Приємно повернутися на рідний «Авангард». Радий, що забив і тоді, і тепер”.

На фото:

Не старіють душею футбольні ветерани...

Схожі новини