Передплата 2024 «Добра кухня»

За двома зайцями

Євген Коноплянка, здавалося, уже домовився зі «Севільєю». І раптом знову з’явився «Ліверпуль»…

Епічна сага під назвою “Коноплянка переходить у закордонний клуб” явила світові нові глави. На початку тижня здавалося, що футболіст “Дніпра” вже практично домовився зі “Севільєю”, і “не пізніше середи” підпише з іспанським клубом контракт. Згодом звідкись “випірнув” англійський “Ліверпуль”, який, повідомили ЗМІ, запропонував Євгенові неймовірні сім мільйонів євро за сезон. І знову, “ось-ось” підпише... Але в середу, 24 червня, офіційної інформації про підписання Коноплянкою контракту за кордоном не було (принаймні вдень). Тож у цій історії - далі буде...

Про серйозні переговори Коноплянки зі “Севільєю” повідомили ЗМІ Іспанії. Мовляв, принципова домовленість про переїзд Євгена на Піренеї є, залишилися деталі. “Треба почекати зовсім трохи. Ми не хотіли нікому нашкодити, тому не поспішали з рішенням», - інтригував футбольну громадськість батько і агент хавбека збірної України Олег Коноплянка. Іспанська газета Marca написала навіть про певну компенсацію, яку “Севілья” готова виплатити “Дніпру” (Коноплянка покидає “Дніпро” як вільний агент, і за міжнародними футбольними законами власник дніпропетровського клубу Ігор Коломойський має відпустити гравця без оплати).

Іспанську тему несподівано змінила англійська. Спочатку видання talkSport повідомило, що Коноплянка вже проходить медогляд у клубі “Сток Сіті”... Потім The Mirror розповіла, що свою пропозицію агенту Євгена надіслав “Ньюкасл”. А після чергової інформації про інтерес до Коноплянки з боку турецького “Бешикташа” вибухнула справжня трансферна бомба! Та ж Marca повідомила, що Коноплянка близький до переходу в англійський “Ліверпуль”, який пропонує українцеві казкові умови особистого чотирирічного контракту: 140 тисяч євро на тиждень, тобто близько семи мільйонів євро за сезон!

Ліверпульський “слід” підтвердила “Севілья”, яка раптово охолола до Коноплянки. Керівництво клубу з Андалусії, повідомило видання Cadena Ser, незадоволене контактами Євгена з “Ліверпулем”. У Севільї вже начебто знайшли Коноплянці заміну - французького хавбека московського “Динамо” Вальбуена... “Ліверпуль” тим часом уже “підписав” бразильського півзахисника німецького “Гофенгайма” Фірміно. Суму трансферу в ЗМІ оцінюють у 41 мільйон євро, тож чи залишилися в “червоних” гроші на солідний особистий контракт Коноп­лянки - питання.

“Ліверпуль” свого часу вже намагався придбати Коноплянку. Тоді все зірвалося в останню мить, досі незрозуміло, чому саме... За словами головного тренера “Севільї” Унаї Емері, теперішні переговори про перехід Євгена “дуже складні”. Умови, які запропонувала “Севілья” Коноплянці, каже Емері, “привабливі”, тому “тривалість переговорів зумовлено іншим чинником”... Яким саме, можемо лише здогадуватися. Можливо, це позиція батька-агента, можливо, компенсація, яку запропонувала “Севілья” (хоч і не мала цього робити), не влаштовує Коломойського. Ймовірно також, що остаточного “так” не сказав “Севільї” сам Євген. Він ніколи не приховував, що хоче перейти до клубу англійської Прем’єр-ліги, тому не дивно, що відгукнувся на пропозицію “Ліверпуля”.

Головне, щоб ці перегони за двома зайцями не завершилися тим, чим вони зазвичай завершуються...

А тим часом:

Форварду «Шахтаря» Луїсу Адріано, повідомляють турецькі ЗМІ, надійшла нова пропозиція від стамбульського «Фенербахче». Цей клуб начебто хоче підписати з бразильцем контракт, за яким той зможе одержати за п’ять років аж 30 мільйонів євро (зарплатня плюс бонуси за певні результати клубу).

Схожі новини