Передплата 2024 ВЗ

Ласкаво просимо до Львова, «Баваріє»!

У Лізі чемпіонів гранд із Мюнхена зіграє з «Шахтарем». Жереб у Лізі Європи — «Генгам»-«Динамо» та «Дніпро»-«Олімпіакос»

Стадіон «Арена Львів” прийматиме у лютому наступного року суперматч 1/8 фіналу футбольної Ліги чемпіонів: у гості до “Шахтаря” приїде легендарна мюнхенська “Баварія”! В 1/16 фіналу Ліги Європи київське “Динамо” зіграє з французьким “Генгамом”, а дніпропетровський “Дніпро” — з грецьким “Олімпіакосом”.

Трішечки слабшими з усіх можливих суперників “гірників” виглядали “Монако” і “Боруссія”. (Загалом, це сильні клуби, але нині демонструють не найкращий футбол. Дортмунд, зокрема, пасе задніх у Бундеслізі).

Але волею жереба “Шахтар” зіграє зі суперником, якого напевно не хотів — із мюнхенською “Баварією”. Підопічні Хосепа Гвардьоли демонструють нині футбол, який експерти називають “інопланетним”. Чимало фахівців вважають теперішню “Баварію” найсильнішою командою світу... Але грандів боятися — Лігу чемпіонів не вигравати. А саме перемога у цьому турнірі, стверджують у “Шахтарі”, є стратегічною метою донецького клубу. Принаймні буде цікаво, і аншлаг на “Арені Львів” можна вважати гарантованим.

Із “Генгамом” киянам начебто пощастило. Зірок із неба цей французький середняк не хапає. На груповому етапі Ліги Європи “Генгам” обійшов у своїй групі К грецький ПАОК і мінське “Динамо”, пропустивши вперед італійську “Фіорентину”. Звісно, “Динамо” повинно проходити “Генгам” (тим паче, перший матч кияни зіграють у гостях). Утім, недооцінка суперника може зіграти з підопічними Сергія Реброва злий жарт: французькі клуби для наших традиційно незручні...

“Олімпіакос” до 1/16 фіналу Ліги Європи потрапив із Ліги чемпіонів. У групі А греки пропустили вперед мадридський “Атлетико” та туринський “Ювентус”, а обійшли — шведський “Мальме”. Заздалегідь піднімати руки догори “Дніпру” не варто. З “Олімпіакосом” можна і треба грати, греків цілком можна проходити.

Футбол. Ліга чемпіонів

Жеребкування 1/8 фіналу

ПСЖ — “Челсі»

«Манчестер Сіті» — «Барселона»

«Байєр» — «Атлетико»

«Ювентус» — «Боруссія» Д

«Шальке-04” — «Реал»

«ШАХТАР» Донецьк — «Баварія»

«Арсенал» — «Монако»

«Базель» — «Порту»

Перші матчі 1/8 фіналу — 17/18 і 25/26 лютого, матчі-відповіді — 10/11 та 17/18 березня.

Футбол. Ліга Європи

Жеребкування 1/16 фіналу

«Генгам» — «ДИНАМО» Київ

«Янг Бойз» — «Евертон»

«Торино» — «Атлетик»

«Севілья» — «Боруссія» М

«Вольфсбург» — «Спортинг»

«Аякс» — «Легія»

«ДНІПРО” Дніпропетровськ — «Олімпіакос”

«Ольборг» — «Брюгге»

«Андерлехт» — «Динамо» М

«Трабзонспор» — «Наполі»

«Вільярреал» — «Зальцбург»

«Рома» — «Фейєнорд”

ПСВ — «Зеніт»

«Ліверпуль» — «Бешикташ»

«Тотенгем» — «Фіорентина»

«Селтик» — «Інтер»

Перші матчі 1/16 фіналу — 19 лютого, матчі-відповіді — 26 лютого.

У “Шахтарі” мріяли про “Монако”. Але нарвалися на “Баварію”...

Схожі новини