Передплата 2024 ВЗ

Україна – Словаччина: як було раніше?

У понеділок, 8 вересня, у Києві на НСК «Олімпійський» національна збірна України проведе свій перший поєдинок у рамках відбірного турніру на фінальну частину Євро-2016, яка пройде на полях Франції

Суперником підопічних Михайла Фоменка стане збірна Словаччини, з якою раніше українці тричі зустрічалися і жодного разу не програвали. Початок гри — о 21.45 год.

Дебютна гра, яка відбулася 20 листопада 2002 року у Трнаві, мала товариський характер і завершилась бойовою нічиєю — 1:1. Першим тоді відкрили рахунок господарі — після удару Каргана, а наприкінці матчу українців від поразки врятував Мелащенко, якого головний тренер Леонід Буряк випустив на заміну.

28 квітня 2004 року шляхи збірних двох сусідніх країн вже перетиналися у Києві. Той товариський матч також переможця не виявив — рахунок знову був 1:1. Цього разу першими відкрили рахунок українці — після удару Олега Венглинського, а засмутив підопічних Олега Блохіна словак Варга.

Наступного українсько-словацького протистояння довелося чекати майже п’ять років, коли 10 лютого 2009 року суперники зустрілися у кіпрському містечку Лімасол — в рамках міжнародного турніру. На той час діями «синьо-жовтих» керував Олексій Михайличенко. Глядачі стали свідками футбольних «гойдалок». Відкриває рахунок Валяєв, але словаки зусиллями Віттека відновлюють рівновагу. На початку другого тайму Селезньов виводить українців вперед, але Хамшик згодом зрівнює рахунок. І лише під завісу гри Мілевський, реалізувавши пенальті, приніс збірній України першу в історії зустрічей перемогу над словаками. У сьогоднішній грі через травму, на жаль, не зіграє капітан «синьо-жовтих» (133 гри) Анатолій Тимощук.

Учора ввечері на НСК «Олімпійський» відбулася прес-конференція головного тренера національної збірної Михайла Фоменка, а згодом і відкрите тренування української збірної. Арбітром матчу Україна — Словаччина призначено 42-річного рефері із Шотландії Крейга Томсона, для якого це буде друга гра за участю української збірної. Нагадаємо, що при Томсоні «жовті-сині» у 2009 році, в рамках відбору на чемпіонат світу, в гостях розгромили збірну Андорри — 6:0.

Сьогодні відбудуться й інші матчі групи «С», де змагається українська збірна: Іспанія — Македонія та Люксембруг — Білорусь.

Тим часом молодіжна збірна України у Черкасах в рамках відбору до чемпіонату Європи-2015 перемогла збірну Швейцарії — 2:0. Голи забивали Рижук та Мемешев. До важливої перемоги долучився і захисник «Карпат» Костевич, який відіграв увесь матч. У турнірній таблиці збірна України перебуває на другому місці, поступаючись хорватам.

Сьогодні, 8 вересня, підопічні Сергія Ковальця у Черкасах проведуть заключну гру проти явного аутсайде

Схожі новини