Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коноплянку «сватають» до «Ліверпуля»

Сам Євген хоче переїхати за кордон улітку. Англійці готові «підписати» українця вже

Наставник англійського “Ліверпуля” Брендан Роджерс заявив: до кінця зимового трансферного “вікна”, ще у січні, клуб хоче придбати ще одного сильного футболіста. Як переконана англійська преса, йдеться про атакувального півзахисника дніпропетровського “Дніпра” і збірної України Євгена Коноплянку.

Раніше сайт fсdnipro.com повідомляв (із посиланням на британське видання Sky Sports), що “Ліверпуль” готовий заплатити “Дніпру” за Коноплянку 13 мільйонів євро. Водночас, інформували представники Євгена, ним цікавляться також французький ПСЖ і англійський “Арсенал”. У “Парі Сен-Жерман”, повідомляло видання Le Parisien, Коноплянка мав би замінити французького футболіста Жеремі Менеза. Арабські власники паризького клубу начебто були готові заплатити за українця 17-20 мільйонів євро... Але тему ПСЖ, очевидно, вже знято з порядку денного — клуб “підписав” півзахисника англійського “Ньюкасла” і збірної Франції Йоана Кабая. Того самого, який у Парижі, у другому стиковому матчі “синьо-жовтих” проти французів, був у господарів одним із кращих.

Отже, залишаються “Арсенал” і “Ліверпуль”... «Очевидно, взимку Женя нікуди не поїде, — кажуть представники української зірки. — Він не хоче переходити в той час, коли провідні чемпіонати Західної Європи у розпалі, і часу на “розкачку” не буде. З великою долею ймовірності можна говорити про перехід улітку». Але хтозна: можливо, “Ліверпуль” буде настільки наполегливим (і щедрим), що Євген Коноплянка змінить свою думку?

Коноплянка заявляв раніше, що обов’язково перейде з “Дніпра” у закордонний клуб. Питання тільки, зазначав футболіст, куди і коли? Якщо Євген обере “Ліверпуль” чи “Арсенал”, то матиме рацію. Це топ-клуби з прекрасними традиціями, які виступають в одній з найсильніших ліг Європи. Але, можливо, Євгену ще варто пограти в Україні? Хіба що до літа. Засиджуватися у нашій Прем’єр-лізі Коноплянці не варто. Він уже дозрів до того, аби випробувати себе на більш високому рівні. Звичайно, вболівальники “Дніпра” сумуватимуть. Та й для збірної є ризик: а ну як Євген не зможе закріпитися в основному складі закордонного гранда? Але чомусь віриться, що все у Євгена в Європі вийде! І що з англійського чи іншого топ-чемпіонату Коноплянка приїжджатиме у збірну України набагато сильнішим, ніж зараз.

Схожі новини