Передплата 2024 ВЗ

Смугасте дербі на "Україні" завершилося внічию - 1:1

«Зелено-білі» не втримали перемогу. На останніх хвилинах «синьо-чорні» зрівняли рахунок

Львівські «Карпати» в рамках першості Прем’єр-ліги у неділю, 3 листопада, на стадіоні «Україна» » приймали одеський “Чорноморець”. Рахунок у першому таймі після помилки захисників "Чорноморця" відкрив карпатівець Федорчук. Відновили рівновагу гості на останніх хвилинах другого тайму. Після "стандарту" Діденко випередив оборонців "Карпат" і головою пробив повз Ільющенкова — 1:1.

... Історія зустрічей «Карпат» і «Чорноморця» розпочалася 50 років тому, а недільний матч суперників став вже 56-м. У чемпіонаті України, який 1992 року стартував саме з матчу одеситів і львів’ян, було зіграно до неділі 32 матчі. У Львові «зелено-білі» мали суттєву перевагу над "моряками» — 9 перемог, 4 нічиї і лише 3 поразки. Серед домашніх перемог «Карпат» над «Чорноморцем» відзначимо дві пам’ятні вольові — 1992 року (4:3) і 1995-го (3:2). У матчі, який відбувся у Львові 1999 року, «Чорноморець» зазнав своєї найбільшої поразки в чемпіонатах України — 0:5. Крім «Карпат», одесити з таким рахунком програвали «Іллічівцю» та «Динамо».

Передостання гра суперників у Львові відбулась у березні та завершилась перемогою гостей — 2:1. У «Карпат» тоді забив Худоб’як, в одеситів — Бурдужан і Джедже. Безвиграшна серія «Карпат» проти «Чорноморця» триває, з урахуванням гри в неділю, вже сім матчів — шість нічиїх і поразка.

Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКА

Схожі новини