Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Карпати" обіграли запорізький "Металург" - 3:1

«Зелено-білі" не вигравали на виїзді 10 матчів... Нарешті, перемога!

У суботу, 5 жовтня, львівські «Карпати» у матчі чемпіонату Прем’єр-ліги зіграли у Запоріжжі з «Металургом». Цей клуб не перемагав «зелено-білих» із 2008 року — вісім матчів поспіль. Запорожці зараз на передостанньому місці, маючи за спиною шість поразок... Підопічні Олександра Севідова могли перервати свою безвиграшну виїзну серію, яка тривала 10 матчів. І "Карпати" це зробили! Голи забили Зеньов (46 хв.), Бартулович (54), і знову Зеньов (77). Гол престижу за "Металург" провів Шевчук (90).

Уперше “Карпати» зіграли із запорізьким «Металургом» ще 1963-го, у рік свого заснування. Суботній матч став ювілейним, 60-м офіційним поєдинком суперників. У Запоріжжі господарі перемагали раніше 9 разів, карпатівці — тричі, у семи матчах було зафіксовано нічию. Востаннє «Карпати» поступалися “металургам” у гостях ще 13 липня 2007 року, а після цього тричі грали внічию і один раз перемагали. Востаннє львівська команда грала у Запоріжжі у березні цього року. Тоді на гол Матеуса «Карпати» відповіли влучним ударом Кополовця.

До матчу з “Карпатами” підопічні Сергія Пучкова підійшли після матчів із лідерами, «Дніпром» і «Металістом», які не без труднощів здолали аутсайдерів із однаковим рахунком 3:2.

«Карпати» після цієї перемоги здобули 800-те очко за всю історію виступів у Прем’єр-лізі.

Схожі новини