Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Києві «Карпати» перемагали лише раз... І знову програли - 0:1

Після звитяги над «Шахтарем» перемогти ще й "Динамо" не вийшло

У неділю, 22 вересня, львівські «Карпати» на столичному «Олімпійському» помірялися силами з «Динамо». Кияни після розгромної поразки в минулому турі від харківського «Металіста» прагнули реабілітуватися. І це їм вдалося: переможний гол у ворота "Карпат" наприкінці зустрічі забив Ідеє.

Поєдинок став 62-­м в історії зустрічей суперників, в тому числі 39-­м ­ у чемпіонатах України. Раніше «Карпати» у Києві перемагали «Динамо» лише раз ­ 1997 року. 4 рази “зелено-­білі” грали з “Динамо” у столиці внічию і 14 разів ­ програвали... Утім, саме «Карпати» у сезоні 1997/1998 стали першим клубом у чемпіонаті України, який двічі переміг «Динамо». Водночас саме від киян «зелено-­білі» пропустили найбільше голів в одному матчі — аж сім (2007 рік).

Переможна серія «Динамо» над «Карпатами» тривала до недільного поєдинку шість матчів ­ — із квітня 2010 року. Востаннє «зелено-­білі» виходили на поле “Олімпійського” у вересні минулого року ­ тоді «Динамо» перемогло з рахунком 3:1. На дубль Краньчара та гол Ідеє гості відповіли влучним ударом Лукаса. А в квітні цього року в матчі-­відповіді у Львові перемогу гостям приніс удар Ідеє.

Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКА

Схожі новини