Передплата 2024 «Добрий господар»

Українська молодіжка розпочне відбір на Євро-2015 у Львові

Українська молодіжка розпочне відбір на Євро-2015 у Львові

Сьогодні, 9 вересня, молодіжна збірна України на «Арені Львів» проведе перший відбірковий матч до чемпіонату Європи 2015 року проти збірної Хорватії (початок о 19.30). Суперник підопічних Сергія Ковальця — один з фаворитів п’ятої групи — до цього матчу вже розгромив збірну Ліхтенштейну з рахунком 5:0.

Підготовку до відповідального поєдинку молодіжна збірна України розпочала ще 1 вересня. Старший тренер «синьо-жовтих» Сергій Ковалець запросив до тренувального табору і гравців «Карпат» — півзахисника Ігоря Озарківа та нападника Євгена Бохашвілі. Серед усіх 23-х гравців виділимо тих, які також вже були задіяні у цьому сезоні за основні склади команд Прем’єр-ліги: Гальчук, Чурко, Ордець, Кулач (усі — «Іллічівець»), Насонов («Металург» Д), Неплях, Караваєв (обидва — «Севастополь»), Приндета («Волинь»).

Нагадаємо, що українська молодіжна збірна 13 серпня вже випробувала поле «Арени Львів», перемігши у товариській грі ровесників зі збірної Греції — 4:0. Тоді дубль оформив Будківський («Севастополь»), який зараз травмований, і по разу відзначились Цуріков («Динамо») та Кулач («Іллічівець»). В рамках підготовки до матчу з хорватами наша збірна у Києві з рахунком 2:1 перемогла київське «Динамо-2». Влучними ударами відзначились Бабенко («Дніпро») — з пенальті та М’якушко («Динамо»).

Наставник збірної Ковалець зазначив, що збірна Хорватії, яку тренує Ніко Ковач, — хороша і дуже швидкісна команда, і, на його думку, на вболівальників чекає захоплюючий поєдинок. Керманич української молодіжки відзначив, що «добре, що матчі збірної грають у регіонах. Для вболівальників і для популяризації футболу це неоціненна річ».

Результати усіх попередніх матчів у групі 5. Латвія — Ліхтенштейн — 4:0, Ліхтенштейн — Хорватія — 0:5, Латвія — Швейцарія — 0:2. Головним арбітром сьогоднішнього матчу Україна — Хорватія призначено грека Антоніса Яхоса. Сьогодні також відбудеться матч Ліхтенштейн — Швейцарія.

Становище команд

І В Н П М О

1. Хорватія 1 1 0 0 5-0 3

2. Швейцарія 1 1 0 0 2-0 3

3. Латвія 2 1 0 1 4-2 3

4. Україна 0 0 0 0 0-0 0

5. Ліхтенштейн 2 0 0 2 0-9 0

Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКА

Схожі новини