Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Карпати" - "Говерла" 1:0

"Зелено-білі" здобули першу в чемпіонаті перемогу!

У неділю, 25 серпня, «Карпати» на стадіоні «Україна» приймали своїх географічних і турнірних сусідів — ужгородську «Говерлу». Уболівальники «зелено-білих» сподівалися, що у карпатському дербі львів’яни нарешті здобудуть першу в чемпіонаті перемогу. Саме так і сталося — "Карпати" перемогли з рахунком 1:0.

Єдиний гол у другому таймі забив Сергій Зеньов. Йому асистував Олександр Гладкий, який віддав своєму партнеру чудовий пас п'ятою. "Говерла" не здавалася, намагаючись атакувати, але до по-справжньому небезпечних моментів біля воріт "Карпат" не доходило. Після цієї перемоги "зелено-білі" набрали у турнірній таблиці першості сім очок.

Історія зустрічей «Карпат» і «Говерли» розпочалася 1990 року. Нове західноукраїнське протистояння стало вже 13-м, в тому числі сьомим — у Львові. Незалежно від рангу змагань, баланс попередніх домашніх зустрічей віддає перевагу господарям, які перемагали донині шість разів та один раз зіграли внічию. Востаннє «Карпати» приймали «Говерлу» 21 жовтня 2012 року. Тоді на удар Райчевіча господарі відповіли влучним ударом Гладкого — 1:1. А в травні цього року в Ужгороді «Говерла» вирвала перемогу.

Наставник «Карпат» Олександр Севідов у минулому сезоні очолював саме «Говерлу», тож добре знає можливості більшості гравців суперника «зелено-білих». Закарпатці після шести турів мали стільки ж очок, що й «Карпати», — чотири. Але вже позаду в «Говерли» матчі з «Шахтарем», «Динамо», «Дніпром» та «Металістом», з якими «зелено-білі» ще не зустрічалися... З особливим настроєм готувався до поєдинку на “Україні” футболіст «Говерли» Михайло Кополовець, який раніше успішно виступав за «Карпати». Кополовець старався, але засмутити воротаря "Карпат" Підківку не зміг.

Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКА

Схожі новини