Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна перемогла Ізраїль - 2:0

У середу, 14 серпня, національна збірна України на столичному «Олімпійському» зіграла товариський матч зі збірною Ізраїлю.

Для «синьо-жовтих» це було вже шосте побачення з ізраїльською збірною, яка досі лише одного разу програвала українцям. Матч у середу, 14 серпня, пройшов за ігрової і територіальної переваги українців. Перший гол забив у першому таймі Ротань, другий — після перерви Селезньов. Обидва рази асистував Едмар, який віддавав націлені передачі на партнерів. У матчі проти Ізраїлю у складі "синьо-жовтих" дебютували Хомченовський із луганської "Зорі" та Дедечко з полтавської "Ворскли".

... А дебютна гра українців проти ізраїльтян відбулася 27 квітня 1993 року в Одесі, коли біля керма «синьо-жовтих» стояв Олег Базилевич. Першими рахунок у товариській грі відкрили підопічні Шлома Шарфа, а вирівняв становище Коновалов. У березні 1994 року збірні знову провели спаринг, цього разу в Хайфі. Перемогу святкували господарі — 1:0.

Наступної зустрічі збірних України та Ізраїлю довелося чекати понад 11 років — до 15 серпня 2005 року. «Синьо-жовті», якими керував уже Олег Блохін, у Києві у півфіналі міжнародного турніру в серії пенальті (3:5) поступилися команді Авраама Гранта (основний час — 0:0). Наступна товариська гра відбулась 7 лютого 2007 року у Тель-Авіві і завершилась внічию — 1:1. Першими рахунок знову відкрили ізраїльтяни, діями яких керував Дірор Каштан, а звів матч до нічиєї влучний удар Калиниченка.

Останній спаринг відбувся 29 лютого 2012 році в Петах-Тикві. Українці, якими керував Блохін, нарешті здобули першу перемогу — 3:2. У складі “синьо-жовтих” відзначилися Гусєв, Коноплянка і Ярмоленко, в ізраїльтян — Хемед та Саар.

Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКА

Схожі новини