Передплата 2024 «Добра кухня»

Переможна «Зоря» на «Україні» не зійшла

Але й «Карпати» знову не перемогли вдома...

«Карпати», зігравши внічию 0:0 із «Зорею», здобули перше домашнє очко в чемпіонаті. «Шахтар», розгромивши на виїзді «Таврію» 4:0, залишається одноосібним лідером, не втративши жодного очка. «Металіст» здобув переконливу домашню перемогу над «Волинню» — також 4:0.

Наставник «КАРПАТ» Олександр Севідов перед матчем мав певні кадрові проблеми — захворів Пашаєв і зазнав пошкодження Ткачук. Тож з капітанською пов’язкою вийшов на поле Федорчук, який проводив свій 100-й матч у лізі, а крайній захисник Мирошниченко дебютував у стартовому складі «зелено-білих». Повернувся в “основу” Годвін.

У дебюті гри пробивали над поперечиною Бартуловіч та Голодюк. Реальну нагоду змінити нулі на табло стадіону під кінець тайму втратив Гладкий: нападник «Карпат» після пасу Федорчука виходив на побачення з воротарем Постранським, проте вихованець львівського футболу зумів ліквідувати загрозу.

Після перерви вже “Зоря” змарнувала свій шанс відкрити рахунок. Ігнатьєвіч зробив націлену передачу на бразильця Даніло, який з кількох метрів несподівано промазав... Згодом Постранський знову став переможцем двобою з Гладким. Напруга на полі зростала, і арбітру Жабченку під кінець матчу довелося тричі показувати жовті картки гравцям луганського клубу. Міг відзначитись за «Карпати» Бохашвілі, який напередодні забив гол у матчі молодіжних команд, проте досвідчений воротар «Зорі» зіграв надійно, перевівши м’яч на кутовий.

“Карпати” перервали свою гольову серію проти “Зорі”, що тривала 9 матчів. Для «зелено-білих» нічия із «Зорею» стала ювілейною, 70-ю домашньою у Прем’єр-лізі. Вперше у чемпіонаті відстояв матч “насухо” 18-річний воротар «Карпат» Підківка.

У Сімферополі розгром «Таврії» вже у дебюті гри розпочав Фред, який першим встиг на добивання м’яча. Героєм другого тайму став Адріану який двічі «розписався» у воротах Кахрімана. Ще один м’яч залетів у ворота господарів після рикошету від 19-річного захисника Даценка. «Таврія» продовжує залишатись єдиним клубом без турнірних очок, зазнавши вже шостої поспіль поразки у лізі.

У Харкові Девіч уже у 16-й раз у лізі вистрілив «дуплетом» (більше дублів лише у Реброва — 18). Спочатку Марко чудово виконав штрафний, а згодом добив м’яч у порожні ворота, провівши свій 80-й гол у чемпіонатах. Забив свій перший гол в Україні бразильський новачок «Металіста» Соуза — зі штрафного. А переможну крапку дальнім ударом під поперечину поставив Бланко. «Металіст» став автором ювілейної, 800-ї в історії українських чемпіонатів перемоги з великим рахунком.

Перемогу над “Іллічівцем” «Ворсклі» приніс Громов, який під кінець матчу вийшов на заміну.

Бойова нічия 2:2 зафіксована в матчі запорізького «Металурга» та «Севастополя». Підопічні Олега Кононова (він уже покинув “моряків” і очолив російський клуб “Краснодар”) після першого тайму вигравали в гостях із різницею у два м’ячі — після ударів Симоненка та Кузнецова. Після перерви “металурги” уникнули поразки — відзначились Матеус та Матяж.

Учора відбулися заключні матчі 5-го туру: «Дніпро» — «Говерла», «Металург» Д — «Арсенал», «Динамо» — «Чорноморець».

ТРЕТІЙ ТАЙМ

Юрій ВЕРНИДУБ, головний тренер «Зорі»

Ми знали, що на нас чекає важкий матч, бо у «Карпат» видався не зовсім вдалий старт. На мою думку, обидві команди заслужили на очко. Рівність була і по моментах. Гра вийшла бойовою. Нам забракло свіжості, внаслідок цього не було швидкості.

Олександр СЕВІДОВ, головний тренер «Карпат»

Нам сьогодні мало вдалося пограти у футбол, лише з середини другого тайму почали проводити осмислені атаки. За рівної гри ми мали більше моментів, щоб забити... Будемо довіряти своїм молодим гравцям з дубля, — щоб вони проходили через такі битви.

Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКА

Схожі новини