Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У гості до незручного «Метадону»

У суботу, 20 липня, львівські «Карпати» у Донецьку поміряються силами з «Металургом» (початок матчу о 21.30, телеканал «Футбол»).

Із особливим настроєм вирушає на цю гру наставник «зелено-білих» Олександр Севідов, який 2003 року починав роботу в українській футбольній Прем’єр-лізі саме у «Метадоні». «Карпати» прагнуть перервати свою програшну серію проти донеччан, яка триває вже п’ять матчів, зробити подарунок своєму наставнику, якому 18 липня виповнилося 44 роки.

Донецький «Металург» під керівництвом Севідова у 2003-му і 2005-2006 роках провів у лізі 40 матчів: 19 перемог, 12 нічиїх та 9 поразок. Востаннє «Карпати» приїжджали до Донецька 7 квітня цього року. Тоді «зелено-білі» поступились господарям із рахунком 0:4. Дубль оформив Мораес, по разу відзначились Польовий та Леонарду. У чемпіонатах України «Карпати» і «Металурга» зустрічалися вже 28 разів. У Донецьку в 14 матчах господарі поля мають відчутну перевагу: 9 перемог, 4 нічиї та лише одна поразка — ще 1998 року. Загальна пропускна серія «Карпат» у зустрічах з «Металургом» триває вже 11 матчів, упродовж яких у ворота «зелено-білих» влетіло 20 (!) голів.

Лави «Металурга», який очолює Юрій Максимов, під час літнього міжсезоння поповнили лише бразильці — Алешандре (АЕК, Кіпр), який вже встиг дебютувати у лізі, та Даніель («Волюве», Бельгія). Поєдинок проти «Карпат» стане для “металургів” одним з етапів підготовки до старту (1 серпня) у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи.

На гру проти «Карпат» можуть вийти на поле капітан і рекордсмен «Металурга» за кількістю матчів захисник Чечер (забив львів’янам чотири голи), який свого часу захищав кольори «Карпат», і вихованець львівського футболу воротар Паньків. У разі виходу на поле карпатівець Голодюк зіграє свій 100-й матч у Прем’єр-лізі.

Схожі новини