Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Наставник «Ворскли»: «Далася взнаки зіграність нашої команди»

У Києві «Динамо» не зуміло здолати «Волинь»

У стартовому матчі нового, 23-го чемпіонату футбольної Прем єр-ліги, львівські «Карпати» на своєму полі поступилися «Ворсклі» — 0:2. «Динамо» не змогло вдома перемогти «Волинь» — 1:1. «Шахтар» здолав у Донецьку «Говерлу» — 2:0, а «Севастополь» Олега Кононова, повернувшись до Прем’єр-ліги, дав бій «Чорноморцю» — нічия 1:1.

У СКЛАДІ «КАРПАТ» в ході матчу дебютувало одразу семеро гравців — Підківка, Савченко, Пашаєв, Гітченко, Федорчук та Васін. Особливо несподіваною була поява у воротах 18-річного Підківки. Футболку ж «Ворскли» вперше одягнули Дедечко і Міщенко.

У дебюті гри міг відзначитись капітан «Карпат» Ткачук, який після подачі кутового Бартуловічем і скидкою головою м’яча від Гітченка пробив головою над поперечиною. Гравці «Ворскли» поступово вирівняли гру, небезпечно контратакували і в середині тайму відкрили рахунок. Ребенок з лівого краю атаки навісив до штрафного, Міщенко в боротьбі з Савченком у падінні головою пробив повз Підківку. Під кінець тайму господарі втратили два моменти, аби вирівняти становище. Спочатку Міщенко не дозволив Бартуловічу з кількох метрів влучити у ціль, а згодом Пластун пробив головою над поперечиною.

Під час перерви Олександр Севідов та Анатолій Момот обійшлися без замін. На початку другого тайму відзначився найкращий бомбардир «Ворскли» Янузі, який після передачі Чеснакова здійснив рейд до штрафного і пробив низом повз Підківку.

Оплесками зустріли вболівальники вихід на заміну Голодюка, який разом із Зеньовим також були внесені у заявочний список «Карпат». Голодюк міг засвітити своє прізвище на табло, але м’яч пролетів вище воріт.

На «Донбас Арені» у другому таймі відкрив рахунок Гречишкін, який потужним ударом відкрив лік своїх голів у «Шахтарі». А згодом Адріану головою замкнув передачу Срни. У складі “гірників” дебютували у лізі Фред, Фернандо та Феррейра.Серед запасних «Говерли» був досвідчений екс-карпатівець Єзерський, який продовжує кар’єру на Закарпатті.

У Києві на другій хвилині досвідчений Шовковський пропустив гол після рейду до воріт Кінаша, для якого це був перший гол у лізі. Ще до перерви новачок “Динамо» Мбокані встановив рівновагу, але на більше підопічних Олега Блохіна не вистачило.

У Севастополі гості теж першими відкрили рахунок — Бакай реалізував пенальті за гру рукою захисника. Проте вже через кілька хвилин Ковпак після розіграшу кутового ударом головою встановив рівновагу.

Учора в Харкові відбувся заключний матч першого туру: «Металіст» приймав донецький «Металург».

Анатолій МОМОТ,

головний тренер «Ворскли»

Спочатку була розвідка, бо ми знали, що «Карпати», в силу об’єктивних причин, формують свою команду. На початку були моменти в нас і в них, «Карпати» могли замикати навіси, але не забили. Потім далася взнаки зіграність нашої команди, тому ми заслужено перемогли.

Олександр СЕВІДОВ,

головний тренер «Карпат»

Ми створювали, але не забивали, а перший удар у наші ворота завершився голом. Полтава грала на контратаках, а ми великими силами йшли вперед. В комбінаційному плані ми ще не готові. Ми поступилися «Ворсклі» в зіграності. А в моментах і в агресії не поступилися. Треба набратися терпіння. От вже Голодюк вийшов, Зеньов приєднався...

Становище команд

І В Н П М О

1. «Дніпро» 1 1 0 0 3-0 3

2. «Шахтар» 1 1 0 0 2-0 3

3. «Ворскла» 1 1 0 0 2-0 3

4. «Зоря» 1 1 0 0 2-0 3

5. «Іллічівець» 1 1 0 0 1-0 3

6. «Динамо» 1 0 1 0 1-1 1

7. «Волинь» 1 0 1 0 1-1 1

8. «Чорноморець» 1 0 1 0 1-1 1

9. «Севастополь» 1 0 1 0 1-1 1

10. «Металіст» 0 0 0 0 0-0 0

11. «Металург» Д 0 0 0 0 0-0 0

12. «Металург» З 1 0 0 1 0-1 0

13. «КАРПАТИ» 1 0 0 1 0-2 0

14. «Таврія» 1 0 0 1 0-2 0

15. «Говерла» 1 0 0 1 0-2 0

16. «Арсенал» 1 0 0 1 0-3 0

У суботу, 20 липня, «Карпати» в Донецьку зіграють проти «Металурга» (початок — о 21.30).

В іспанській “Барселоні” поменшало холостяків. На «рушничок щастя» став один з найякскравіших півзахисників каталонського клубу Хаві Ернандес. Його обраницею стала красуня Нурія Гунірелла. Весільна церемонія з фотосесією відбулася у Ботанічному саду міста Бланес.

Схожі новини