Передплата 2024 «Добра кухня»

Леоненко поплатився за «наїзд» на Ахметова-Суркіса …

Відомому футбольному експерту закрили доступ у телеефір

Один з найяскравіших на українському телебаченні футбольних рецензентів, у минулому форвард київського «Динамо» Віктор Леоненко більше не коментуватиме спортивні поєдинки на каналі «2+2». У понеділок його звільнили звідти. Причина — некоректна критика на адресу президентів «Шахтаря» і «Динамо», що межує з образою. Це чи не перша подібна історія на українському ТБ.

Спортивний ДИРЕКТОР цього каналу Степан Щербачов (син відомого телекоментатора) попросив пробачення у Ріната Ахметова та Ігоря Суркіса за різкі висловлювання Леоненка, зазначивши, що не поділяє їх. При цьому повідомив, що двері спортивної студії для останнього відтепер зачинені.

Чим же образив футбольних олігархів колишній нападник? У неділю, 14 липня, у прямому ефірі програми «Профутбол», відповідаючи на запитання ведучого Ігоря Циганика, чому вважає донецький клуб достроковим переможцем Прем’єр-ліги, якщо чемпіонат лише стартував, Леоненко сказав буквально таке: «Він може просто все купити, ось і все… Домовитися». А ще експерт, як мовиться, погладив проти шерсті і президента «Динамо» Ігоря Суркіса, засумнівався у його менеджерських здібностях. Після блідої нічиєї підопічних Блохіна з «Волинню» аналітик сказав: «Футболісти не грають, при цьому отримуючи 2 млн. доларів зарплати. Ну і хто в цій ситуації нерозумний? Запитання до президента клубу…».

Кажуть, спровокував Леоненка на такі гостроти сам Циганик. Екс-футболіст не хотів оцінювати «Шахтар», дав волю словам лише після того, як ведучий дорікнув: «За що ми вам гроші платимо?».

Недавно в інтерв’ю газеті «Високий Замок» Віктор Леоненко теж критикував «Шахтар», але робив це у рамках. «Мені нудно дивитися чемпіонат, в якому «Шахтар» давним-давно чемпіон, — сказав він. — Для нікого не секрет, як саме «Шахтар» грає з маріупольським «Іллічівцем», іншими командами, в яких особливе ставлення до донеччан. Кажу так не тому, що вболіваю за київське «Динамо». Я — футбольний експерт, не маю права комусь симпатизувати. Але мені хочеться чесного футболу. Поки що в Україні з цим не виходить».

А ось що говорив Леоненко кореспонденту «ВЗ» про президента «Динамо»: «Ігор Суркіс якось подзвонив мені, попросив, щоб я його команду підтримав. Я підтримав. Рік минув. Зараз будемо розбирати роботу Блохіна. Гратимуть його підопічні добре — хвалитиму. Гратимуть погано, зрозуміло, буду їх ганяти. Я людей ніколи не обманюю, тому мені і просто».