Передплата 2024 ВЗ

Каноніри «Дніпро» не форсували

У стартовому турі нового 23-го чемпіонату України «Дніпро» з переконливим рахунком 3:0 переміг столичний «Арсенал». В інших двох матчах господарі зазнали поразок: «Таврія» поступилася «Зорі» — 0:2, а запорізький «Металург» — «Іллічівцю» — 0:1.

У Дніпропетровську у воротах «Дніпра» дебютував Бойко, який перейшов з «Динамо» і залишив свої ворота «сухими». Розпочав розгром «Арсеналу» Селезньов, який перехитрив воротаря Боровика і провів свій 80-й гол у чемпіонатах. Ще до перерви Зозуля в один дотик замкнув флангову передачу Джуліано. Гольову крапку у матчі поставив фірмовим ударом зі стандарту Коноплянка, красиво пробивши повз «стінку». У складі «Арсеналу» дебютував захисник Петров, який перейшов з «Говерли». Відзначимо і повернення до столичного клубу одного з кращих голеадорів ліги Шацьких.

Дебют першого в прем’єр-лізі грецького тренера «Таврії» Янніса Христопулоса виявився невдалим. Героєм матчу в Сімферополі став Хомченовський, який оформив свій перший дубль серед еліти. Спочатку Дмитро дальнім ударом застав зненацька сербського воротаря кримчан Кахрімана, а коли йшов компенсований час, скористався передачею Ідахора. Дебютував у цьому матчі на рівні прем’єр-ліги й одеський арбітр Андрій Лісаковський.

У Запоріжжі замість дискваліфікованого головного тренера «Металурга» Сергія Пучкова діями команди керував його помічник Костянтин Поліщук. Перемогу «Іллічівцю» приніс досвідчений Фомін, який скористався помилкою захисника Гавриша і реалізував рейд до воріт словацького кіпера Грдлічки. У складі «Іллічівця» дебютував екс-захисник «Карпат» Гаращенков, який за взаємною згодою з львівським клубом припинив дію контракту і на правах вільного агента перебрався до Маріуполя. Також вперше у складі команди Миколи Павлова вийшов на поле і Чурко, який виступав за «Говерлу».

Вчора відбулися інші матчі першого туру: «Карпати» — «Ворскла», «Шахтар» — «Говерла», «Динамо» — «Волинь», «Севастополь» — «Чорноморець». Гра «Металіста» і донецького «Металурга» відбудеться сьогодні.

Тим часом минулої суботи у Рава-Руській на стадіоні «Локомотив» відбулося велике футбольне свято — відкриття нового футбольного сезону. Відтепер там в рамках чемпіонатів України серед молодіжних та юнацьких команд будуть проводити домашні матчі «Карпати». Стартовий матч цьогорічного турніру провели молодіжні команди «Карпат» і «Ворскли». На останніх секундах поєдинку перемогу вирвали полтавчани — 2:1. У складі «Карпат» дебютували новачки «зелено-білих» Денис Мірошниченко та Євген Бохашвілі.

Схожі новини