Передплата 2024 «Добра кухня»

«Таврію» уперше очолить тренер-грек

А в «Говерлу» вже «сватають» Грозного

Після того, як футбольну «Таврію» покинув тренерський штаб на чолі з Олегом Лужним, новим керманичем сімферопольців (за даними сайту вболівальників кримського клубу) став перший в українських чемпіонатах тренер із Греції — Янніс Христопулос. А відомий український фахівець В’ячеслав Грозний найближчим часом начебто буде призначений головним тренером «Говерли», з якої пішов Олександр Севидов.

40-річний Янніс Христопулос (на фото) останні півтора року очолював клуб ПАС із міста Яніна, що змагається у грецькій Суперлізі. Грек підпише з «Таврією» річний контракт. Христопулос працював і спортивним журналістом, друкуючи аналітичні статті в одній із грецьких газет. У разі призначення Христопулос стане вже 21-им (!) тренером за час 21-річних виступів «Таврії» у національних чемпіонатах.

Для В’ячеслава Грозного, якому в липні виповниться 57 років, останнім місцем роботи був казахстанський клуб «Тобол». В українській Прем’єр-лізі Грозний має досвід роботи у він-ницькій «Ниві», «Дніпрі», «Арсеналі» та запорізькому «Металурзі» — загалом провів на тренерській лаві 133 матчі. Крім Грозного, деякі інтернет-видання «сватають» до Ужгорода і екс-керманича «Кривбаса» Олега Тарана...

Нападник донецького «Металурга» й збірної Вірменії Геворг Казарян, який навесні нечасто з’являвся в «основі», відданий в оренду чемпіону Казахстану — «Шахтарю» з Караганди. За словами гендиректора «Дніпра» Андрія Стеценка, може відбутися трансфер 24-річного півзахисника «Чорноморця» Сергія Політила, який зацікавив іспанського наставника “Дніпра” Хуанде Рамоса.

Найбільший же резонанс викликає інформація британської преси — про те, що «Ліверпуль» ось-ось оголосить про підписання контракту з найкращим бомбардиром української Прем’єр-ліги — Генріхом Мхітаряном із донецького “Шахтаря”. Директор «Ліверпуля» Ян Ейр навіть вилетів зі спеціальним візитом у Донецьк. Начебто «Ліверпуль» був готовий заплатити за вірменина 20 мільйонів фунтів, але “гірники” не погоджувалися. Тож “Ліверпуль” буцімто погодився заплатити за Мхітаряна відступні, прописані в його контракті з “Шахтарем”, — 30 мільйонів євро. Якщо це справді, то трансфер Мхітаряна відбудеться: “Шахтар” змушений буде відпустити його в Англію.

А тим часом...

Тернопільська «Нива», яку тренує екс-наставник «Карпат» Ігор Яворський, здобула путівку до першої ліги. За сумою перехідних матчів тернополяни здолали першолігову «Одесу». Покинули першу лігу також київська «Оболонь» та «Арсенал» із Білої Церкви. Їхні місця займуть чернігівська «Десна», яку очолює екс-тренер «Львова» Олександр Рябоконь, і команда з Кіровоградщини — «Укр-агроком» із Головківки.

Схожі новини