Передплата 2024 «Добрий господар»

«Кривбас» – у густому тумані

Команда вперше за 21 рік не поїхала на гру...

Учора завершилися сім календарних матчів заключного 30-го туру чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги сезону-2012/2013. Матч «Волинь» — «Кривбас» не відбувся: криворізький клуб завчасно повідомив Прем’єр-лігу і волинську команду, що через складний фінансовий стан не вирушить до Луцька.

«Кривбас» дебютував у вищій лізі влітку 1992 року. Відтоді клуб безперервно провів в елітному дивізіоні 21 сезон, зігравши 633 матчі (201 перемога, 173 нічиї та 259 поразок, різниця м’ячів 633-783). У загальній історичній таблиці (середній показник за всі роки виступів) клуб із Дніпропетровщини посідає 8-е місце — услід за «Карпатами».

За невиїзд на гру “Кривбасу” буде зараховано технічну поразку з рахунком 3:0. «Найімовірніше, долю клубу буде вирішено в понеділок, — розповів президент ФК «Кривбас» Олександр Лівшиц. — Більше наразі мені сказати нема чого. На даний момент все йде до того, що «Кривбас» може зникнути з футбольної мапи. Ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб клуб залишився на плаву. Але що з цього вийде, я наразі не можу знати. Немає в мене відповіді на запитання, чи будуть погашені борги із зарплати футболістів. Можливо, і не будуть». Натомість генеральний директор “Кривбаса” Олександр Затулко заявив: «У нас була зустріч із мером Кривого Рогу і депутатами. Однак якимись позитивними результатами поділитися не можу. Зараз може бути два варіанти. Або знайдеться інвестор (чи працюватиме він із нинішнім, чи іншим керівництвом, не має значення), або клуб припинить своє існування».

Якщо «Кривбас» не знайде спонсора, то гравцям криворізького клубу, ймовірно, нададуть статус вільних агентів. Один півзахисник «червоно-білих» уже визначився з новим клубом. Вихованець школи київського «Динамо» Денис Дедечко підписав річний контракт із полтавською “Ворсклою”. Успішна гра 25-річного Дедечка привернула увагу головного тренера національної збірної України Михайла Фоменка, який запросив хавбека на збір «синьо-жовтих», які готуються до матчів проти збірних Камеруну (2 червня) та Чорногорії (7 червня).

Схожі новини