Передплата 2024 «Добрий господар»

Час для експериментів

До Львова вперше завітає «срібний» «Металіст»

У неділю, 26 травня, львівські «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть «Металіст» (початок — о 18 год.). Харківський клуб у минулому турі вперше у своїй історії здобув срібні медалі чемпіонату Прем’єр-ліги та путівку до Ліги чемпіонів. Заключний тур сезону-2012/2013 нічого не вирішуватиме, тож тренери обох клубів можуть собі дозволити кадрові перестановки у складах.

Історія зустрічей суперників розпочалась 1964 року, недільна гра буде 49-ю. У чемпіонатах України суперники зіграли 27 матчів: лише п’ять разів перемагали «Карпати», в тому числі чотири рази у Львові. Востаннє «зелено-білі» святкували перемогу над «жовто-синіми» у лютому 2010 року — 2:1. І відтоді безвиграшна серія «Карпат» проти «Металіста» триває шість матчів — нічия і п’ять поразок.

Востаннє у рамках Прем’єр-ліги підопічні Мирона Маркевича приїжджали до Львова у серпні 2011-го і перемогли 2:1. На голи Шав’єра й Девіча господарі відповіли влучним ударом Кристобаля. Матч першого кола нинішнього сезону в Харкові завершився з таким же рахунком. На дубль Кристальдо гості відповіли голом Кополовця.

Головний тренер “Металіста” Мирон Маркевич чимало років працював з нинішнім наставником “Карпат” Юрієм Дячуком-Ставицьким у тренерських штабах «Волині» та «Карпат». Зокрема, і 1998 року, коли «зелено-білі» взяли “бронзу”.

За «Металіст», крім дискваліфікованого Папи, не зіграють Шав’єр, Марлос, Азеведо, які попросились додому, а також Віліан, на якого чекає операція на очах. Попри це, за словами Маркевича, «приїде боє-здатний колектив. Всі аргентинці будуть, тож проти “Карпат” вийде українсько-аргентинський склад».

А тим часом...

Захисник «Шахтаря» та збірної Румунії Разван Рац, якому 26 травня виповниться 32 роки, підписав річний контракт з лондонським «Вест Гемом». За майже 10 років виступів у “Шахтарі” Рац провів у чемпіонатах 173 матчі, у яких забив шість голів. До Англії Рац переїде на правах вільного агента — контракт румуна з “гірниками” завершується.

Схожі новини