Передплата 2024 ВЗ

«Динамо» збільшило свої шанси на «срібло»

Натомість «Дніпро» їх практично позбувся

Київське «Динамо» перемогло на НСК «Олімпійський» «Дніпро» з рахунком 2:0. Домашньої поразки зазнала «Говерла», поступившись в Ужгороді столичному «Арсеналу» — 1:3. «Чорноморець» збільшив безвиграшну серію до шести матчів, не зумівши вдома перемогти «Іллічівець» — 1:1. Бойова нічия зафіксована і в Полтаві, де «Ворскла» розділила очки з «Таврією» — 2:2.

У Києві понад 55 тисяч глядачів стали свідками швидкого голу у ворота «Дніпра». Аруна після пасу Велозу опинився на ударній позиції і пробив повз Лаштувку. Під кінець тайму нігерієць скористався пасом Ярмоленка і оформив свій перший дубль у чемпіонатах — у 28-му матчі. Гості догравали гру у меншості, бо червону картку отримав захисник Мандзюк. «Динамо» збільшило домашню гольову серію до 22-х матчів. «Дніпро» ж перервав відразу дві серії: гольову, що тривала сім матчів, і безпрограшну гостьову з шести поєдинків.

«Ворскла» впевнено розпочала гру проти кримчан, і Громов реалізував пенальті — за гру рукою захисника. Згодом заробив пенальті Фещук, і досвідчений пенальтист Назаренко провів свій сьомий гол з «позначки». Після перерви перший весняний гол провів екс-карпатівець Фещук, пробивши повз Непогодова. Врятував господарів від поразки Буднік, який вже через дві хвилини після своєї появи на полі красиво реалізував штрафний удар.

В Ужгороді засмутила своїх вболівальників «Говерла», у ворота якої ще у першому таймі влетіло аж три м’ячі. Першим у складі «Арсеналу» відзначився Гоменюк, який скористався помилкою Щедракова. Потім свій перший гол у лізі провів Шарпар, який до кінця поборовся у штрафному закарпатців, а під кінець тайму забив Ткачук — чудовим дальнім ударом у «дев’ятку». Після перерви «Говерла» один гол забила, але на більше підопічні Севидова не спромоглися.

Гравці «Чорноморця» “розмочили” ворота «Іллічівця» у другому таймі — після красеня-гола Політила, який дальнім ударом захопив зненацька Худжамова. Команда Миколи Павлова уникнула поразки завдяки Окріашвілі, який спочатку заробив пенальті, а згодом сам його і реалізував.

На тренерському містку «Волині» замість Анатолія Дем’яненка дебютував 64-річний Анатолій Пісковець, який тренував молодіжний склад, а свого часу очолював «Кривбас». Волиняни і в матчі з аутсайдерами із запорізького «Металурга» не зуміли перервати свою безвиграшну серію, яка зросла до 9 матчів. Більше того, команда Сергія Зайцева могла вирвати перемогу, але капітан “металургів” Рудика не реалізував пенальті. Запорізький «Металург» перервав програшну гостьову серію, що тривала 10 матчів.

Учора відбулися інші матчі 26-го туру: «Шахтар» приймав «Металіста», «Карпати» — «Зорю», а «Кривбас» — донецького «Металурга».

Схожі новини