Передплата 2024 «Добрий господар»

Згасла вже «Зоря» чи ні? Вирішувати «Карпатам»

У неділю, 28 квітня, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть «Зорю» (початок – о 17.30). Обидва суперники в попередньому турі зазнали поразок з великим рахунком, тож хочуть реабілітуватись перед уболівальниками. Із зони вильоту у спину “зелено-білим” дихає «Говерла», з якою підопічним Ніколая Костова змагатися в Ужгороді вже 3 травня.

Історія зустрічей давніх суперників нараховує 50 років. У чемпіонаті України «Карпати» та «Зоря» зіграли 21 матч. Баланс попередніх зустрічей у Львові віддає перевагу “зелено-білим”, які перемагали 9 разів і лише раз грали з “чорно-білими” внічию. Востаннє «Зоря» приїжджала до Львова у серпні 2011 року і зазнала поразки з рахунком 1:2. У карпатівців тоді дубль зробив Лукас, а м’яч у ворота «Карпат» влетів після рикошету від захисника Ощипка. У матчі ж першого кола нинішнього сезону вже «Зоря» перемогла з таким же рахунком. Після вилучення Богатінова у воротах Мисака «розписались» по разу Галюза та Худзік, а в «Карпат» відзначився Ощипко.

Головний тренер «Карпат» не зможе задіяти у грі проти «Зорі» травмованого Ощипка та дискваліфікованого Кенія. Наставник луганців Юрій Вернидуб через перебір жовтих карток не зможе розраховувати на захисника Ігнатьєвіча.

«Карпати» рішуче налаштовані перервати свою програшну в чемпіонаті серію, яка триває чотири матчі. У весняній частині першості команда Костова перемагала лише раз у семи турах — ще 3 березня в Сімферополі. «Зоря» цього року в гостях провела три матчі, в яких здобула лише одне очко.

Схожі новини