Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Арбітр не дав два пенальті у ворота «Динамо»

А донецький голеадор Мхітарян повторив рекордну у чемпіонатах результативність за сезон

Столичний клуб у Львові у напруженій боротьбі з рахунком 1:0 переміг «Карпати» і продовжує відчайдушну боротьбу за друге «лігочемпіонівське» місце. «Шахтар», розгромивши сусідів із Луганська, впритул наблизився до чергового комплекту золотих медалей. Перервав безвиграшну серію «Дніпро», здобувши гостьову вольову перемогу над «Чорноморцем» — 2:1. Продовжує безпрограшну ходу «Кривбас», який вдома переграв «Таврію» — 2:0.

Тепла весняна погода та приїзд до Львова одного з лідерів українського футболу зібрали пристойну глядацьку аудиторію на «Україні».

Вже у дебюті гри міг змінити нулі на табло Марселіньо, який після пасу Голодюка виходив на побачення з Ковалем, проте воротар ногами зумів парирувати удар бразильця. Згодом після флангової передачі Зеньова м’яч у штрафному влучив у руку Віди (мав би бути 11-метровий штрафний удар!), проте закарпатський арбітр Козик пенальті не призначив.

Гра на деякий час змістилася до сере-ди-ни поля, до небезпечних ударів справа не доходила. Згодом Костову довелося робити вимушену заміну, і замість Зеньова, який зазнав пошкодження, на поле вийшов Кополовець. У середині тайму довелося на поле вибігати і медперсоналу киян, щоб надати допомогу Михалику. Одну з атак за участі Кополовця недозволеним прийомом зустрів Мехмеді, але арбітр вдруге не вказав на позначку.

Підопічні Олега Блохіна часто застосовували дальні удари. Якщо Віді забракло влучності, то удар Гармаша парирував Богатінов, врятувавши «Карпати» від неприємностей. Викликав пожвавлення на трибунах і удар Гладкого, який після пасу Марселіньо пробив головою впритул зі штангою.

Другий тайм активніше розпочали гості, з якими під час перерви в роздягальні Блохін, мабуть, провів серйозну розмову. І ось Богатінов ногами парирує удар капітана киян Гусєва. Динамівці виконують декілька кутових, однак захисники «Карпат» грають надійно. Контратака «зелено-білих» могла завершитись взяттям воріт, але Гладкий у вигідній позиції перетримав м’яч — і момент було втрачено.

А згодом м’яч побував у протилежних воротах. Мехмеді на лівому фланзі атаки відпасував на Велозу, який зробив націлену передачу на дальню штангу, і там Ідейє у падінні влучно пробив головою.

«Карпати» за неймовірної підтримки вболівальників кинулися відігруватись. Тепер одну з атак «зелено-білих» за участі Кополовця недозволеним прийомом зустрів Михалик і після другого попередження достроково залишив поле. Шанси встановити рівновагу мали Штіліч (двічі) та Балажіц, після ударів яких м’яч пролітав над поперечиною.

Як і у грі з «Шахтарем», «Карпати» показали хороший футбол, але мінімальної поразки уникнути знову не вдалося.

А на «ДОНБАС АРЕНІ» усі три голи у ворота «Зорі» влетіли лише під завісу другого тайму. Спочатку захисник Кривцов після розіграшу кутового відкрив лік своїх голів за «Шахтар». Згодом неприкритий захисниками Мхітарян після пасу Луісу Адріану пробив у порожні ворота. Вірменин, забиваючи 22-й гол у чемпіонаті, поліпшує клубний рекорд «Шахтаря» та повторює рекорд ліги за кількістю голів за сезон, що належав динамівцям Сергію Реброву (1997/98 рр.) та Максиму Шацьких (2002/03 рр.). Переможну крапку поставив Луіс Адріану, красиво пробивши у «дев’ятку».

Не обійшлося без ювілеїв в Одесі, де «Дніпро» та «Чорноморець» пропускали 600-ті голи у чемпіонатах України. Першими відзначилися господарі — після удару на добиванні івуарійця Джедже. Після перерви гості переламали хід поєдинку. Спочатку Матеус скористався пасом Коноплянки, і м’яч від штанги залетів у сітку. Згодом Зозуля поборовся до кінця у воротарському майданичку і повторним ударом приніс вольову перемогу команді Хуанде Рамоса.

«Волинь» знову вдома не перемогла, цього разу поступившись «Іллічівцю». Дальнім ударом відкрив рахунок у Луцьку Полянський (допоміг рикошет від захисника). Закріпив перевагу азовців Ордець, який провів свій перший гол серед еліти.

У Кривому Розі свій перший гол за «Кривбас» провів досвідчений захисник Шершун, влучно пробивши головою. Через три хвилини Самодін скористався грубою помилкою Селіо і реалізував вилазку до воріт Погорілого.

Учора відбулися заключні матчі 24-го туру; «Говерла — «Металург» З, «Ворскла» — «Металіст» та «Арсенал» — «Металург» Д.

Третій тайм

Олег БЛОХІН, головний тренер «Динамо»: «Гра вдалася обом командам. Нам було важко після поразки від «Шахтаря». При своїх трибунах «Карпати» борються до кінця, створили кілька моментів. Всі ігри ми не можемо вигравати, забиваючи по 4-5 голів. Зараз всі команди підтягнулися і показують хороший футбол».

Ніколай КОСТОВ, головний тренер «Карпат»: «Не добре, що знову програли. Якби ми забили першими, то невідомо, що було б далі. У наших гравців була самовіддача, бажання грати. Не можу звинувачувати нікого, бо ми боролися. Команда з Пластуном, Худоб’яком і Даушвілі — зовсім інша, аніж без них. Тому я оптимістично дивлюся в майбутнє».

Схожі новини