Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Карпатам» відступати нікуди. Позаду – «Говерла»...

У суботу, 13 квітня, львівські «Карпати» на стадіоні «Україна» приймуть столичне «Динамо» (початок – о 17.30)

Кияни після поразки в минулому турі від «Шахтаря» прагнуть реабілітуватись перед своїми вболівальниками... Утім, очки вкрай потрібні й “зелено-білим”, адже відстань від ужгородської “Говерли” скоротилася.

Прем’єрний в історії зустрічей суперників матч відбувся понад 40 років тому. 1971 року у Львові «Карпати» здобули перемогу з рахунком 3:1. Новий поєдинок стане вже 61-м, у тому числі 38-м у чемпіонатах України. «Карпати» на своєму полі перемагали «Динамо» чотири рази, стільки разів грали з киянами внічию та десять разів програвали. Саме «Карпати» у сезоні-1997/1998 стали першою командою, яка в першості України двічі за сезон обіграла «Динамо». І саме від «Динамо» «зелено-білі» пропустили найбільше голів за гру — сім (2007 рік).

Під час останнього приїзду «біло-блакитних» до Львова «Динамо» на «Арені Львів» перемогло «Карпати» 1:0 — після удару Ідеє. Матч першого кола у Києві завершився перемогою господарів — 3:1. На дубль Краньчара та гол Ідеє гості відповіли точним ударом Лукаса. Загалом переможна серія «Динамо» у матчах із «Карпатами» триває вже п’ять матчів — із квітня 2010 року.

У суботньому поєдинку Олег Блохін не зможе розраховувати на трьох дискваліфікованих гравців — Ярмоленка, Аруну та Хачеріді. У Ніколая Костова усі футболісти рвуться в бій.

А тим часом...

ФК «Карпати» пішов назустріч побажанням 27-річного Сімона Вукчевіча, який звернувся до клубу з проханням достроково припинити спів-працю із «зелено-білими». Гравець збірної Чорногорії у «Карпатах» лише двічі виходив на заміну.

Схожі новини