Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ніколай КОСТОВ: «Металургу» програли за всіма показниками»

У Донецьку «Карпати» без декількох дискваліфікованих гравців основного складу не зуміли стримати натиск місцевого «Металурга», який бореться за путівку до Ліги Європи, і поступилися з несподіваним рахунком 0:4.

Для металургів ця перемога стала 180-ю в національних чемпіонатах. Підопічні Юрія Максимова після цієї перемоги піднялися на шосте місце у турнірній таблиці і відстають від «Чорноморця» лише на чотири пункти.

«Металург» на своєму полі успішно грає проти «Карпат», поступившись зелено-білим у 13-ти іграх лише раз, причому ще у 1998 році. Враховуючи суттєві кадрові втрати, у складі обох суперників відбулися значні зміни. У господарів вперше у весняній частині чемпіонату на поле вийшов Баранівський та повернувся в стартовий склад досвідчений Димитров. У «Карпат» вперше в основний склад потрапив Завійський, якому через декілька днів виповниться лише 18 років. Повернулися в основу зелено-білих Гладкий, Марселіньо та Балажіц, а Озарків знову почав діяти на більш звичному для себе місці в середині поля.

Донецька команда, як і належить господарям, активніше розпочала поєдинок і досить швидко відкрила рахунок. Макрідіс вивів на ударну позицію Жуніора Мораеса, який фінтом перехитрив Богатінова і пробив у незахищені ворота, провівши свій дев’ятий гол у чемпіонаті. Але на цьому неприємності для «Карпат» не закінчилися. Після флангової передачі Нельсона м’яч від Чечера відскочив до неприкритого Леонардо, який потужним дальнім ударом сходу пробив впритул з дальньою штагою. Для бразильця це був прем’єрний гол у лізі, який він провів у п’ятій грі.

Реальну нагоду скоротити відрив у середині тайму мав Гладкий, який з вигідної позиції не влучив у рамку воріт. Своєю чергою Мілошевіч, який у цій грі виконував функції капітана команди, вчасно підставив ногу після дальнього удару Дімітрова, і м’яч зрикошетив на кутовий.

Ледь розпочався другий тайм, як арбітру Дмитру Кутакову знову довелося фіксувати взяття воріт «Карпат». Після передачі Траоре до штрафного увірвався Жуніор Мораес і ударом під поперечину оформив свій 3-й дубль у лізі, довівши лік своїх голів у чемпіонаті до десяти. Нагадаємо, що саме Жуніор Мораес забив переможний гол і в матчі суперників у першому колі у Львові.

Після цього почалися масові заміни у складах обох клубів. Зокрема відбувся дебют у «Карпатах» Гаращенкова, який свого часу виступав за молодіжний склад іншого донецького клубу «Шахтаря». Гості могли провести гол престижу, але Гладкий пробив головою над поперечиною воріт вихованця львівського футболу Паньківа. Під завісу матчу красень-гол провів і захисник Польовий, який потужним ударом сходу у дальню «дев’ятку» відкрив лік голів за «Металург».

У підсумку «Металург» здобув у чемпіонатах 35-у перемогу з великим рахунком, в тому числі другу над «Карпатами». В Донецьку зелено-білі перервали свою забивну серію, яка тривала п’ять ігор. Тож домашні ворота донецького «Металурга» залишаються сухими впродовж 450 (!) хвилин.

Третій тайм

Ніколай КОСТОВ,головний тренер «Карпат»

Що тут коментувати, ви самі все бачили. Неприємно дивитись такі моменти, таку гру, яку наша команда сьогодні показала. Не знаю, чим це пояснити. Не думаю, що кадрові втрати так сильно вплинули на нашу гру, адже потрібно виконувати тактику і стратегію гри. Нинішня поведінка гравців дуже дивна, але таке буває, бо це футбол. Була дуже погана командна гра у захисті. Ми зіграли дуже слабо і провалили гру. «Металургу» ми програли за всіма показниками — технічними, фізичними і психологічними. Добре, що не пропустили більше голів.

Юрій МАКСИМОВ,головний тренер «Металурга» Д

Ніколи не заглядаю в статистику і не знав, чи «Карпати» зручний для «Металурга» суперник. Для нас кожна гра — на перемогу. Нікого не хочу виділяти в нашій команді, кожен виконував свою роботу. Зараз менше треба думати про єврокубки, а виходити на поле і грати. Там час покаже.

«Дніпро» несподівано спіткнувся на «Ворсклі»

Полтавчани востаннє перемагали у Дніпропетровську ще у 1998 році

«Дніпро», який веде боротьбу за друге місце у чемпіонаті, на своєму полі несподівано програв «Ворсклі» з рахунком 1:2. Втратою очок дніпропетровців миттєво скористався «Металіст», який на своєму полі переміг «Волинь» — 1:0. «Кривбас» весняну безпрограшну ходу продовжив у Маріуполі, обігравши «Іллічівець» — 1:0. «Зоря» не зуміла вдома здолати «Чорноморець» — 1:1. Явний аутсайдер прем’єр-ліги запорізький «Металург» так і не може здобути першої в чемпіонаті перемоги і цього разу зіграв вдома внічию з «Арсеналом» — 0:0.

Рахунок матчу у Дніпропетровську відкрив захисник «Дніпра» Мазух, який після флангової передачі Маркоскі несподівано зрізав м’яч у власні ворота, ставши автором першого у лізі чеського «самострілу». Після перерви Громов у падінні скористався пасом Ребенка, а господарі лише у компенсований час зусиллями Джуліано провели гол престижу. Для бразильця це був 10-й гол у лізі, а підопічні Хуанде Рамоса зазнали другої поспіль домашньої поразки. «Дніпро» перериває безпрограшну домашню серію проти «Ворскли», яка почалась ще у 1998 році і тривала 14 (!) ігор — 11 перемог та 3 нічиї.

Доля матчу у Харкові вирішив Шав’єр, який провів переможний гол вже на 1-й (!) хвилині, вийшовши на побачення зі Старцевим, для якого це був вже 150-й пропущений гол у чемпіонатах. Під кінець матчу «відзначився» і капітан «Металіста» Соса, який після двох попереджень вперше в Україні був вилучений з поля.

Першої весняної поразки зазнав «Іллічівець» Миколи Павлова. Засмутив азовців під кінець першого тайму Федорчук, який після пасу Прийомова пробив під поперечину воріт Худжамова. Згодом був вилучений з поля Прийомов, але маріупольці так і не зуміли у більшості бодай зрівняти рахунок.

«Чорноморець» після поразок від «Шахтаря» і «Динамо» приїхав до Луганська з рішучим настроєм. І аргентинський захисник моряків після кутового удару влучно пробив у ворота. Врятував «Зорю» від поразки Хомченовський, який ще до перерви замкнув флангову передачу Даніло.

Запоріжці здобули лише п’яте очко в чемпіонаті. «Металург» при цьому перервав пропускну серію проти «Арсенала», яка тривала 14 ігор. Вчора відбулися інші матчі 23 туру: «Таврія» — «Говерла» та «Динамо» — «Шахтар».

Схожі новини