Передплата 2024 «Добрий господар»

Боротьба вже була. Результату ще немає...

У матчі «Карпати»-«Шахтар» з поля вилучили аж трьох футболістів

У 22-му турі 22-го чемпіонату України львівські «Карпати» у напруженій боротьбі з рахунком 1:2 поступилися лідеру футбольної Прем’єр-ліги— донецькому «Шахтареві». «Зелено-білі» після вилучень гравців догравали матч удев’ятьох... Переміг й інший представник Донецька, «Металург», який на своєму полі обіграв одноклубників-аутсайдерів із Запоріжжя — 2:0. У трьох матчах переможця не було, у тому числі в Сімферополі, де «Арсенал» у ролі господарів поля зіграв внічию з місцевою «Таврією» — 1:1.

Приїзд «ШАХТАРЯ» до Львова зібрав солідну як для таких погодних умов аудиторію — понад 22 тисячі глядачів. У складах обох команд порівняно з минулим туром відбулися суттєві кадрові зміни. У гостей замість Пятова місце у рамці воріт зайняв Каніболоцький, що відновився після травми. Замість крайніх захисників Срни та Раца зі стартових хвилин на поле вийшли екс-карпатівець Кобін, який востаннє виходив на поле ще у жовтні, та Шевчук. У складі “зелено-білих” повернулися в основу Богатінов та Зеньов, замість Балажіца в центрі оборони діяв Жовтюк, а на лівому фланзі захисту замість Бідловського — Кополовець, для якого це був 150-й матч у лізі.

Суперники без розвідки і на високих швидкостях почали поєдинок. До атак “гірників” часто підключався захисник Ракицький, який відсидів на лаві запасних у двох останніх матчах збірної України. Один з ударів захисника «Шахтаря» Богатінов перевів на кутовий. «Карпати» виконали кілька кутових ударів, але захисники донецького клубу зуміли ліквідувати загрозу. Дальній же удар Ксьонза прийшовся над поперечиною воріт. Викликав пожвавлення на трибунах удар Адріану, коли м’яч прошмигнув низом впритул з дальньою стійкою.

У середині тайму стрімкий рейд до штрафного “Карпат” здійснив найкращий бомбардир чемпіонату Мхітарян, але Мілошевіч у підкаті встиг вибити м’яч на кутовий. Наступна ж атака лідера чемпіонату таки завершилась взяттям воріт «Карпат». Тайсон, обігравши перед штрафною Ксьонза, віддав м’яч на лівий фланг на вільного Шевчука, прострільну передачу низом якого замкнув Тейшейра.

Міг подвоїти рахунок Мхітарян, але знову пробив повз ворота. «Карпати» також провели ряд швидких атак, одна з яких завершилася дальнім ударом Зеньова, — але Каніболоцький у кидку врятував ворота, перевівши м’яч на кутовий. І цей стандарт для підопічних Ніколая Костава увінчався успіхом. Після розіграшу кутового помилився на виході Каніболоцький, після удару Жовтюка м’яч влучив у штангу, а Шевчук вибив м’яч вже з-за лінії воріт. Для 20-річного Жовтюка це був перший гол у лізі, який він провів у своїй п’ятій грі.

Але ще до перерви гості зуміли вдруге вийти вперед. Після розіграшу кутового “кривого” удару завдав Ракицький, і м’яч рикошетом від газону по дузі опустився у сітку воріт господарів...

Під час перерви тренери «Карпат» провели одразу дві заміни, на поле вийшли Озарків та Марселінью. Перший небезпечний момент виник біля воріт господарів, коли після удару Тайсона м’яч рикошетом від штанги покинув поле... Подією матчу стало вилучення Жовтюка, який, на думку арбітра, порушив правила проти Адріану, що виходив на ударну позицію. Міг реалізувати чисельну більшість Кобін, але пробив неточно. Червоне ж світло для «Карпат» у цьому матчі не згасло, і під завісу поєдинку після другого попередження достроково покинув поле Даушвілі. Для грузина це вже третє вилучення у сезоні. Черговий раз врятував ворота Богатінов, ногами парирувавши удар Едуарду... “Автором” третього вилучення у матчі на 7-й (!) компенсованій хвилині став Тейшейра — також за дві жовті картки.

У підсумку «Шахтар» збільшив свою переможну серію проти «Карпат» до чотирьох матчів і здобув у Львові здобув свою 440-у перемогу в чемпіонатах.

Тур ВІДКРИВАВСЯ матчем у Полтаві, де «Ворскла» не зуміла обіграти «Зорю» — 0:0.

«Говерла» вдома також втратила чергові очки, зігравши внічию з «Іллічівцем» — 1:1. Спочатку Фомін скористався грубою помилкою оборони і став автором 100-го у лізі домашнього пропущеного голу закарпатців. Врятував «Говерлу» від поразки Лисенко, скориставшись передачею Ле Таллека.

Нарешті першу весняну перемогу здобув донецький «Металург». Першим «розмочив» ворота запоріжців Траоре, реалізувавши рейд до воріт Грдлічки. Під завісу матчу красивим ударом зльоту поставив гольову крапку Нельсон.

«Арсенал» продовжує збільшувати список арен, де «каноніри» б приймали суперників за межами Києва. Цього разу кияни грали на кримському «Локомотиві», де, власне, «Таврія» проводить свої домашні матчі. «Арсенал» першим змінив нулі на табло, коли Богданов реалізував пенальті, яке заробив Гоменюк. Підопічні Олега Лужного зрівняли рахунок на останній хвилині, коли після дальнього гарматного удару Гаджиєва м’яч рикошетом від штанги влетів у сітку воріт.

Учора відбулися інші матчі туру: «Чорноморець» — «Динамо», «Волинь» — «Дніпро» та «Кривбас» — «Металіст».

Третій тайм

Ніколай КОСТОВ,

головний тренер «Карпат»

На жаль, я трішки помилився зі складом. І це десь вплинуло на наші дії. У першому таймі не дуже ефективно зіграли фланги нашого захисту. Суперник без особ-ливих труднощів добирався до наших воріт. На жаль, ми знову слабо зіграли в обороні. За рахунок швидкості і техніки «Шахтар» раціонально використовував наші слабкі місця.

Мірча ЛУЧЕСКУ,

головний тренер «Шахтаря»

Ми чекали на важку гру. Знаємо амбіції «Карпат», коли вони грають з нами. Пуб-ліка завжди жене команду вперед. Яскрава гра була, сподобалася фанам. Ми грали проти команди, яка сама грала і нам давала. Зразу вони почали атакувати і хотіли досягти позитивного результату. Ми заслужили перемогу, хоч рахунок міг бути більшим.

Схожі новини