Передплата 2024 «Добре здоров’я»

А тепер – на Варшаву!

Перемога над Норвегією мусить надихнути «синьо-жовтих» перед матчем із Польщею

Севільський поєдинок футбольних збірних України й Норвегії видовищністю не вразив. Воно й зрозуміло — надворі лютий. Безперечним позитивом є перемога 2:0, яку здобули “синьо-жовті” (перед березневим матчем із поляками впевненість у своїх силах не завадить). Водночас над якістю гри, як правильно зауважив головний тренер нашої збірної Михайло Фоменко, треба ще багато працювати.

Найбільше здивував після матчу наставник норвежців Егіл Ольсен. “Україна — команда, яку можна було обігрувати, — зауважив наставник “вікінгів”. — Це не топ-збірна. Такі команди ми зазвичай перемагаємо, тому для мене результат поєдинку — велике розчарування”. Та ніхто не каже, що “синьо-жовті” — це “топ”. Але ж і збірна Норвегії нагадувала у Севільї радше стадо тупуватих лосів, ніж класну футбольну команду... У першому таймі перевага українців була очевидною, наслідком чого стали голи Морозюка і Ярмоленка. У другому таймі наші, схоже, фізично здали, і кремезні норвежці були близькими до того, щоб зрівняти рахунок. Навіть били пенальті, але бездарно, і П’ятов парирував... “Завдання перемогти за будь-яку ціну не було, — розповів після гри Фоменко. — Треба було переглянути футболістів, оцінити, хто на що здатен. Позитивних моментів у діях нашої команди було більше, ніж негативних. Але у нас є над чим працювати. Ще буде збір перед матчем із Польщею”.

Той матч відбудеться 22 березня. У Варшаві збірна України мусить перемагати, інакше про путівку на Мундіаль-2014 у Бразилії можна буде забути... “Диво на Віслі” не видається чимось нереальним. Поляки у середу програли в Дубліні 2:0 слабенькій Ірландії. При всій повазі до “зелених хлопців”, на Євро-2012 саме ірландці були головними клоунами... Якщо Ірландія Польщу обіграла, чому би це не зробити Україні?

Футбол.Товариські матчі

Японія — Латвія 3:0

Азербайджан — Ліхтенштейн 1:0

Південна Корея — Хорватія 0:4

Молдова — Казахстан 1:3

Угорщина — Білорусь 1:1

Чилі — Єгипет 2:1

Словенія — Боснія і Герцеговина 0:3

Кіпр — Сербія 1:3

Ізраїль — Фінляндія 2:1

Албанія — Грузія 1:2

Іспанія — Уругвай 3:1

Туреччина — Чехія 0:2

Македонія — Данія 3:0

Мальта — Північна Ірландія 0:0

Швеція — Аргентина 2:3

Нідерланди — Італія 1:1

Англія — Бразилія 2:1

Греція — Швейцарія 0:0

Ісландія — Росія 0:2

Ірландія — Польща 2:0

Румунія — Австралія 3:2

Уельс — Австрія 2:1

Шотландія — Естонія 1:0

Франція — Німеччина 1:2

Схожі новини