Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У фіналі — битва струнких слов’янок?

Якщо не завадить темношкіра американка, яка вже вибила з Australian Open Серену Вільямс

На тенісному турнірі Australian Open у Мельбурні визначилися півфіналісти. Головна сенсація чвертьфіналів — поразка американки Серени Вільямс від її співвітчизниці Слоун Стівенс.

Саме сестри Вінус і Серена Вільямс пробили свого часу темношкірим спортсменкам дорогу у великий теніс. Процес пішов, як казав Михайло Горбачов, і ось уже “чорна” Стівенс стає на шляху Серени — 3:6, 7:5, 6:4. Суперницею Стівенс буде у півфіналі перша ракетка світу білоруска Вікторія Азаренко, яка здолала росіянку Світлану Кузнецову — 7:5, 6:1. В іншому півфіналі зійдуться китаянка На Лі (обіграла полячку Агнєшку Радванську — 7:5, 6:3), і росіянка Марія Шарапова. Маша у чвертьфіналі не залишила шансів своїй співвітчизниці Катерині Макаровій — 6:2, 6:2.

Першими півфіналістами ме-ль--бурнського турніру серії Grand Slam стали Новак Джокович і Давид Феррер. Серб переміг чеха Томаша Бердиха (6:1, 4:6, 6:1, 6:4), а іспанець — свого співвітчизника Ніколаса Альмагро. Це був справжній трилер: 4:6, 4:6, 7:5, 7:6, 6:2! “Я ніколи не здаюся”, — пояснив після матчу Феррер. За другу путівку у фінал посперечаються британець Енді Маррей і швейцарець Роджер Федерер. Маррей легко здолав француза Жеремі Шарді (6:4, 6:1, 6:2). Натомість матч Федерера і француза Жо-Вільфреда Цонга був не менш напруженим, ніж поєдинок двох іспанців — 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3! Цонга заслуговував на перемогу, але досвід “Феді” дався взнаки.

Схожі новини