Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Втома «Металу»

Ярославський продав свій клуб. Кандидатом у його президенти називають Віктора Януковича – сина президента України

За словами голови Харківської ОДА Михайла Добкіна, новим власником футбольного клубу “Металіст” є Сергій Курченко. “Чи захоче він публічності, щоб стати президентом клубу, це інше питання”, — повідомив Добкін. І додав, що, можливо, президентом харківського “Металіста” стане син президента України Віктор Янукович.

На офіційному сайті «Металіста» йшлося про те, що бізнесмен Олександр Ярославський продав клуб групі компаній «ГазУкраїна», яка «погодилася виступити як інвестор клубу та забезпечити його стабільне фінансування». Нові власники також пообіцяли «докладати максимальних зусиль для продовження славних традицій однією з найстаріших команд українського футболу».

Сам Ярославський раніше заявив, що складає зі себе “повноваження президента клубу”. Це сталося після публічного конфлікту з мером Харкова Геннадієм Кернесом. Мер, зокрема, звинуватив Ярославського в тому, що той не ділиться прибутками, які одержує від продажу квитків на матчі “Металіста”. Кернес також заявляв про те, що стадіон “Металіст” реконструював до Євро-2012 не лише Ярославський, а й держава, — а тепер Ярославський не дозволяє проводити на “Металісті” інші заходи, крім матчів своєї команди...

«Сім років тому, коли я зайнявся «Металістом», у нього замість стадіону були руїни, замість бази й академії — болото, — розповів екс-президент “Металіста”. — Команда вилетіла з вищого дивізіону в першу лігу, більше 20 років не з’являлася на єврокубковій арені». Тепер же, підкреслив Ярославський, «клуб має базу такого рівня, який, на думку футбольних експертів, можна порівняти з інфраструктурою «Барселони» або «Баварії». За словами екс-президента “Металіста”, за сім років він інвестував у розвиток клубу і в інфраструктуру міста понад 570 мільйонів доларів. Причиною ж своєї відставки й продажу “Металіста” Ярославський назвав “незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив”.

Версій того, що сталося, у футбольних колах висувають кілька. Одні кажуть, у Ярославського справді конфлікт із Кернесом і Добкіним. Інші ж впевнені, що мер і голова ХОДА — тільки зброя у руках тих впливових осіб, що поклали око на футбольний клуб... «Якщо новий власник клубу буде зацікавлений у стовідсотковому володінні стадіоном, то міська влада буде згідна з таким розвитком подій, — поспішив заявити Геннадій Кернес. — Виручені гроші можуть бути спрямовані на будівництво станцій метро та доріг».

Схожі новини