Передплата 2024 «Добра кухня»

«Челсі» знову націлився на Вілліана

А київське «Динамо» вже поповнилося українцями

Британська преса повідомляє про готовність президента «Челсі» Романа Абрамовича витратити на трансфер бразильського півзахисника донецького «Шахтаря» Вілліана

35 мільйонів фунтів стерлінгів. Інша новина зі стану лідерів вітчизняного футболу: київське «Динамо» придбало одразу трьох молодих українських гравців.

Раніше повідомлялося, що «Шахтар» готовий відпустити 24-річного лідера своєї команди саме за 35 млн. фунтів. Очікується, що вже у січні Вілліан (на фото) підпише контракт із лондонським клубом. Роман Абрамович готовий піти на суттєвіші витрати — з метою підсилення складу своєї команди. Зокрема, «Челсі» може поповнити нападник мадридського «Атлетіко» Радамель Фалькао, трансфер якого обійдеться «синім» у 50 мільйонів фунтів.

Тим часом наставник «Динамо» Олег Блохін зробив перші покупки — в лінію оборони та півзахисту. Зі столичним клубом підписали п’ятирічні контракти два гравці з команди аутсайдера чемпіонату — запорізького «Металурга». Йдеться про 20-річного захисника Андрія Цурікова, який провів у Прем’єр-лізі 28 ігор (2 голи), та 21-річного півзахисника Сергія Сидорчука (37 ігор). Трансферна вартість обох футболістів оцінюється у межах двох мільйонів євро.

Перейшов у «Динамо» і гравець столичної «Оболоні» — 20-річний грузинський захисник Давід Іашвілі. Наразі він виступатиме за молодіжну команду киян. Іашвілі у нинішньому сезоні провів за «Оболонь» лише три гри.

«Динамо» виявляє інтерес і до 25-річного нападника київ-ського «Арсенала» та збірної Грузії Олександра Кобахідзе, який відіграв у лізі 67 ігор, забивши 9 голів. В інтерв’ю грузинській пресі канонір Кобахід-зе зазначив: «Зараз у нашому у клубі нестабільна фінансова ситуація: команду покинув Лео-нід Кучук, якому я дуже вдячний за його роботу і наданий шанс грати в основному складі. Єдине, що знаю, — «Динамо» справді зацікавлене в мені, але поки що зі мною ніхто не зв’язувався. Великі шанси, що взимку я покину «Арсенал».

За деякими даними, проект за назвою «Арсенал» (Київ) більше не цікавий спонсорам клубу. Тож у зимове міжсезоння не виключений масовий відхід з команди провідних його виконавців. А на посаді головного тренера Кучука замінить, швидше за все, його асистент Юрій Бакалов.

Турецька преса повідомляє, що на 24-річного нігерійського голеадора «Динамо» Брауна Ідейє (25 голів у 44 іграх чемпіонату) претендує «Фенербахче». Стамбульський клуб під час зимового трансферного вікна може звернутися до Ігоря Суркіса з пропозицією придбати забивного нігерійця.

А креативний півзахисник «Ворскли» 22-річний Роман Безус (91 гра — 20 голів) може перейти у «Таврію». Агентом Безуса з недавнього часу є Шандор Варга, що також представляє інтереси Олега Лужного і допомагає йому в Сімферополі. Єдиною перешкодою для цього переходу може бути чинна заборона ФІФА на трансфери «Таврії», яка була накладена у листопаді цього року через фінансові борги клубу перед футболістами. Однак сімферопольці уже подали апеляцію на це рішення в Лозанський суд. За словами президента «Таврії» Сергія Куніцина, вердикт щодо клубу може бути переглянутий, оскільки «Таврія» представить документи про повний розрахунок з футболістами.

Крім згадуваних Сидорчука і Цурікова, покинув запорізький «Металург» і 31-річний захисник Андрій Бойко, який у складі шести клубів Прем’єр-ліги відіграв 124 гри (3 голи). А у складі металургів Бойко відзначився тим, що заробив три жовті картки у чотирьох матчах.

Схожі новини