Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Запорізький «Металург» очолить Зайцев?

Тимощук може повернутися з Німеччини в Україну

Чинний контракт Віталія Кварцяного з «Металургом» із Запоріжжя завершується 31 грудня. Найімовірніше, контракт із Кварцяним не продовжать, і місію порятунку команди від вильоту в першу лігу доручать старшому тренеру молодіжної команди Сергію Зайцеву. А столичне «Динамо» начебто націлилося на двох нових легіонерів — гравців збірних Швеції та Словенії.

Віталій КВАРЦЯНИЙ, який після Ігоря Лучкевича, Сергія Ковальця та Анатолія Заяєва став четвертим (!) у нинішньому чемпіонаті наставником «Металурга», сам уже не раз говорив про свій намір покинути клуб. Спортивний директор «Металурга» 80-річний Анатолій Заяєв повідомив, що з нового року колектив очолить 39-річний вихованець запорізького футболу Сергій Зайцев, який у першій лізі керував діями “металургів” — у сезоні 2011/2012. «Зайцев виводив команду до Прем’єр-ліги. Щоправда, потім він опинився за бортом. Він зараз добре справляється з роботою наставника молодіжної команди», — зазначив Заяєв.

Київське «Динамо» націлилося на двох футболістів, що виступають у чемпіонаті Італії. У сферу інтересів динамівців потрапили 27-річний захисник «Дженоа» і збірні Швеції Андреас Гранквіст, а також 24-річний півзахисник «Палермо» і збірної Словенії Йосип Ілічіч. Повідомляють, що кияни вже почали переговори з обома клубами. Про фінансові аспекти угоди невідомо. Крім «Динамо», в послугах Гранквіста зацікавлений «Зеніт», а до Ілічіча нібито придивляються «Шахтар» і «Ліверпуль». У сезоні-2012/2013 Гранквіст провів 17 матчів за «Дженоа» і забив один м’яч. В активі ж Ілічіча чотири голи у 16 матчах «Палермо».

А тим часом...

Півзахисник мюнхенської «Баварії» і капітан збірної України 33-річний Анатолій Тимощук найближчим часом може змінити прописку. Про це екс-футболіст пітерського «Зеніта» повідомив в інтерв’ю німецькій пресі. «Все, що я можу сказати, — у мене є пропозиції з Німеччини, інших європейських країн, а також з рідної України, — говорить Тимощук. — Я повинен добре все обміркувати, тому що мені хотілося б мати більше ігрового часу». У чемпіонатах України Тимо-щук у складі «Волині» та «Шахтаря» у 1995-2006 роках зіграв 237 матчів (33 голи), після чого був проданий у «Зеніт» за 20 мільйонів доларів.

Схожі новини