Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кононов кличе Кожанова в «Севастополь»

Мілевський, Каддурі, Юсуф і Алмейда «Динамо» не потрібні

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс, невдоволений виступами клубу в першій частині сезону-2012/13, підтвердив, що на трансфер виставлено п’ятеро гравців, в тому числі нападник Артем Мілевський. Екс-гравець «Карпат» Денис Кожанов взимку може покинути «Іллічівець» і поповнити ряди «Севастополя», який під керівництвом екс-наставника «зелено-білих» Олега Кононова претендує на повернення до Прем’єр-ліги.

Артем МІЛЕВСЬКИЙ (на фото), якому в січні виповниться 28 років, дебютував у чемпіонатах ще у квітні 2003 року. Відтоді відіграв у чемпіонатах за «Динамо» 178 ігор, у яких забив 57 голів. За збірну України Мілевський провів вже 50 матчів, де забив 8 голів. У нинішньому сезоні Артем відіграв 15 ігор за «Дианмо», в тому числі чотири у Лізі чемпіонів, і не провів жодного гола. Крім Мілевського, на трансфер виставлені 31-річний марокканець Бадр Каддурі і 28-річний нігерієць Аїла Юсуф, 25-річний бразилець Леандро Алмейда. «Це ще не значить, що їх куплять, — заявив президент “Динамо”. — Якщо не куплять, абсолютно логічно, що надамо їм ігрову практику в «Динамо-2». Я ж не можу розірвати контракти в односторонньому порядку. Клуб робить все можливе, щоб знайти їм команди — на Заході, у російському або іншому чемпіонаті. Вони самі їх шукають». Коментуючи трансферну політику свого клубу, Ігор Суркіс зазначив: крім тепер уже екс-гравця «Дніпра» Олександра Алієва, з оренди в словацькому «Словані» повертається в «Динамо» і Сергій Люлька. 22-річний захисник за “основу” киян ще не виступав, а у першій лізі провів за «Динамо-2» 66 матчів. Президент київського клубу також спростував чутки, що півзахисник Олег Гусєв може перейти в московське «Динамо» чи італійський «Дженоа».

Деякі закордонні інтерет--ви-дання повідомляють, що 21-річний швейцарський півзахисник київського «Динамо» Адмір Мехмеді (15 ігор — 1 гол) може перейти в «Фортуну» (Дюсcельдорф), яка має намір зміцнити свою лінію атаки в зимове трансферне вікно. Разом з тим, нібито «Динамо» зацікавилось 20-річним швейцарським захисником німецького «Вольфсбурга» Рікардо Родрігесом. Іспанського 26-річного нападника «Динамо» Марко Рубена, який влітку перебрався з «Вільярреала» і відіграв у чемпіонаті за киян 8 ігор (1 гол), аргентинські видання сватають у клуб «Ланос» з Буенос-Айреса.

Бразильський ЛІДЕР «Шах-таря» 24-річний Віл-ліан (140 ігор — 20 голів), який нещодавно оформив два дублі у Лізі чемпіонів, в тому числі у ворота «Челсі», знову прокоментував чутки про свій перехід під час трансферного вікна: «Я точно знаю, що «Челсі» і «Ювентус» зробили офіційну пропозицію «Шахтареві» по моєму трансферу. У Донецьку всі прекрасно знають, що я хочу покинути клуб, але поки що моє бажання не є аргументом. Президент «гірників» Ринат Ахметов бажає, щоб я залишився, але мені треба змінити чемпіонат, щоб рости. Він пообіцяв, що відпустить мене, якщо хтось запропонує 30 мільйонів євро».

Швидше за все, 29-річний півзахисник збірної Гани та «Дніпра» Дерек Боатенг на початку нового року перебереться до лондонського «Фулхема», з керівництвом якого вже відбулись переговори. Боатенг у цьому сезоні востаннє з’являвся на полі у футболці «Дніпра» ще 2 липня, загалом відігравши за дніпропетровський клуб 23 гри (2 голи). Взимку може покинути «Ворсклу» і 22-річний нападник збірної України Роман Безус (91 гра — 20 голів). Гравцеві, яким цікавляться і в Європі, і в Україні, пообіцяли: якщо він отримає гідну пропозицію, його відпустять.

25-річний півзахисник Денис Кожанов, який на правах оренди виступає за «Іллічівець», востаннє грав у чемпіонаті ще 19 жовтня. Загалом за плечима Кожанова 129 ігор у чемпіонатах, де він забив 22 голи. Спортивний директор «Іллічівця», відомий у минулому арбітр Євген Канана, повідомив, що переговори між «Іллічівцем» та «Севастополем» наближаються до фінальної позначки. Але поки що не відомо, чи буде це повноцінний трансфер або орендна угода.

Почалися кадрові зміни і у «Зорі». Покинув клуб 30-річний воротар Дмитро Козаченко, який свого часу виступав за італійську «Сієну», а у чемпіонатах України відіграв 29 ігор, де пропустив 44 голи. Запорізький «Металург», який замикає турнірну таблицю у Прем’єр-лізі, зробив пропозицію 24-річному півзахиснику «Миколаєва» Ігорю Семенині, в якого наразі є досвід виступів лише у першій лізі (93 гри — 9 голів).

ПАТ «Оболонь», що протягом останніх 15 років спонсорувало столичний футбольний клуб «Оболонь», відмовилося від допомоги “пивоварам”. Швидше за все, «Оболонь» перестане виступати у першій лізі. Гравці команди вже підшуковують собі нові клуби. Зокрема, 22-річний воротар Ігор Березовський відбув на перегляд до британського «Сток Сті». Трансферна вартість екс-гравця молодіжної збірної України — 400 тисяч євро.

Схожі новини