Передплата 2024 ВЗ

Олександр ГЛАДКИЙ: «Шкода, що перша частина чемпіонату закінчилася. Хотіли ще перемагати»

Нападник «Карпат» вірить, що після зимових зборів команда покращить турнірне становище

Останній цього року офіційний гол «Карпат» провів Олександр Гладкий, закріпивши домашню перемогу “зелено-білих” у матчі з «Ворсклою». Для Сашка, який, за версією спортивних видань, увійшов до збірної 18-го туру, цей гол став ювілейним — 50-им у чемпіонатах України. В інтерв’ю для “ВЗ” 25-річний форвард Олександр Гладкий поділився враженнями від виступів своїх колег по команді в першій частині сезону-2012/13.

—Початок СЕЗОНУ ми провалили, набравши одне очко у трьох матчах, — визнав Олександр. — Не хочу перекладати всю провину на попереднього тренера. Напевно, гравцям треба було шукати причини в собі, адже вони виходять на поле. Але з приходом нового тренера «Карпати» перевтілилися — у всіх відношеннях. У грі нашої команди додалися нові барви, нові оберти. Гадаю, ми почали показувати ту гру, яку хотіли бачити наші вболівальники. Шкода, що перша частина сезону завершилась — хотілося продов-жити виступи на цій переможній хвилі й покращити турнірне становище.

- «Карпати» за кількістю набраних домашніх очок входять до шістки найкращих клубів чемпіонату, але на виїзді набрали лише два пункти. У чому причина?

— Мабуть, у психології. Наш наставник Ніколай Костов постійно налаштовує гравців на те, щоб ми показували однаковий футбол, — як на своєму полі, так і в гостях. Не скажу, що на чужому полі ми більше боїмося суперників. Але, на жаль, в останніх гостьових матчах очок не набирали... Думаю, після зимових тренувальних зборів під керівництвом Костова ми у весняній частині першості вирішимо цю проблему.

- Від 14-го місця, на якому зараз «Карпати», до зони Ліги Європи очкова відстань не така вже й велика?

— Загадувати наперед не варто. Нам потрібно продовжувати виступати в тому ж дусі, постаратись набирати максимум очок у кожній грі, на що нас і налаштовує тренерський штаб. А в кінці чемпіонату подивимось на підсумкову таблицю.

- У ході сезону в «Карпатах» дебютували нові креативні атакувальні півзахисники — Семір Штіліч і Леван Кенія. Як нападник взаємодію на полі з ними вже налагодили?

— Це справді футболісти високого рівня, і ми вже налаштовували наше ігрове взаєморозуміння. Переконаний, під час перших під керівництвом Костова зимових зборів взаємодія гравців «Карпат» покращиться.

- Запитання до вас як до одного з найкращих українських бомбардирів. Генріх Мхітарян у цьому сезоні зможе побити гольовий рекорд чемпіонатів? Він належить Сергію Реброву та Максиму Шацьких, у яких по 22 голи.

— Думаю, у цьому ніхто не сумніває-ться, бо Генріху залишилось для повторення рекорду лише чотири голи. У кожній грі Мхітарян завдяки налагодженій командній грі має по три-чотири гольові моменти. «Шахтар» нині набагато сильніший від своїх суперників у Прем’єр-лізі. Єдину поразку “гірників” від столичного «Арсенала» можна пояснити ймовірною недооцінкою суперника.

- Що побажаєте вболівальникам «Карпат»?

— Хочу подякувати їм за палку підтримку під час наших матчів. І щоб вони так заповнювали чашу стадіону «Україна», як під час переможного кубкового матчу «Карпат» проти «Металіста». У Львові вміють вболівати. Ми постараємося «йти в ногу» з нашими вболівальниками, адже гра у футбол створена саме для них.

Схожі новини