Передплата 2024 «Добрий господар»

«Стара синьйора» піде вперед...

Донецький “Шахтар” в останньому восени матчі футбольної Ліги чемпіонів приймає у середу, 5 грудня, туринський “Ювентус”.

Футболісти “Старої синьйори” мусять здобути на “Донбас Арені” очки, інакше їх може обійти в підсумковій таблиці групи Е лондонський “Челсі”. А “гірники”, які вже забезпечили собі місце в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, повинні здобути перемогу для українських уболівальників. Аби ті хоч на якийсь час забули про ганебне нехтування бразильським футболістом “Шахтаря” Адріану правил чесної гри...

З а СЛОВАМИ забивного півзахисника “Шахтаря” Генріха Мхітаряна, “гірників” у матч із «Ювентусом» задовольнить тільки перемога. «Ми вийдемо на поле для того, щоб здобути три очки, — заявив Мхітарян. — Адже граємо вдома, за підтримки наших уболівальників. Головне — щоб перемогла команда. У такому випадку радітиму більше, ніж своєму голу Буффону. Якщо виграємо, буде набагато краще, ніж якщо я заб’ю гол, але ми програємо». Чи готовий “Шахтар” долати щільний захист “Старої синьйори” з Італії? «Усі знають, що таке катеначчо. Нам було важко в Турині, — визнав вір-менський легіонер донеччан. — Але завтра, впевнений, зможемо добитися успіху в атакувальній фазі».

«Сподіваємося виграти цей матч, — розповів головний тренер “Шахтаря” Мірча Луческу. — Команди високого європейського рівня, такі, як «Ювентус», також програють... Усе залежить від нас самих. Я вірю у своїх гравців. В останньому матчі року вони віддадуть усі свої сили”.

“Ювентусу” в Донецьку буде нелегко. Аби здобути очки, туринці мусять забивати (не сподіватися ж на нульову нічию), значить, підуть уперед. А це шанс для швидких футболістів групи атаки “Шахтаря”... Вірять у “гірників” і в “Челсі”, якому залежить на перемозі донеччан. “Треба з оптимізмом дивитися в майбутнє, — оцінив ситуацію іспанський хавбек «Челсі» Хуан Мата. — Віримо, що вийдемо в плей-оф. «Ювентусу» буде складно набрати очки в матчі з «Шахтарем».

Група E

І В Н П М О

1. “ШАХТАР” 5 3 1 1 12-7 10

2. “Ювентус” 5 2 3 0 11-4 9

3. “Челсі” 5 2 1 2 10-9 7

4. “Нордшелланд” 5 0 1 4 3-16 1

Схожі новини