Передплата 2024 ВЗ

Ніколай КОСТОВ: «Нинішній склад «Карпат» може добиватися непоганих результатів»

Львівські «Карпати» здобули три домашні перемоги поспіль, у тому числі й кубкову над “Металістом”. Забивши “Кривбасу” й “Волині” на “Україні” аж вісім голів (розгром криворіжців 6:0 став найбільшою перемогою карпатівців у національних чемпіонатах), “зелено¬білі” нарешті відірвалися у Прем’єр¬лізі від зони вильоту – на п’ять очок.

Останні домашні матчі “Карпат” додали їхнім уболівальникам оптимізму. Враженнями від виступів своїх підопічних із читачами «ВЗ» поділився головний тренер “Карпат” — 49-річний болгарський фахівець Ніколай Костов.

— Останні перемоги, мабуть, додали гравцям “Карпат” психологічної впевненості?

— Команда ще не вийшла з кризи, а тільки виходить із неї. Наші перемоги в трьох останніх домашніх матчах є результатом зусиль, яких усі футболісти докладають на тренуваннях. Що буде далі, прогнозувати важко. Але щиро сподіваюся на те, що в нашій команді усе буде добре.

— Лукас — серед найкращих бомбардирів чемпіонату. Забивали Кенія, Штіліч...

— Тішить, що наші атакувальні гравці забивають. Ці футболісти добре відкриваю¬ться на полі, активно рухаються, використовують вільний простір.

— На «Карпати» чекають цього року ще два матчі — виїзний з «Іллічівцем» і домашній з «Ворсклою». Яке завдання ставите в цих поє¬динках?

— Ми зараз у такому турнірному становищі, що треба досягати максимального результату в кожному матчі. Водночас прагнемо, щоб, окрім очкових здобутків, команда демонструвала видовищний, комбінаційний футбол. Щодо найближчих суперників «Карпат»... Не хочу нікого обговорювати. Насамперед я дивлюся на свою команду. І вірю в неї.

— В основному складі дебютували кілька гравців із молодіжного складу «Карпат»...

— Вони непогано проявляють себе на полі, але не можу сказати, що вже набралися досвіду. Утім, ми віримо в них. Будемо підтримувати нашу молодь.

— Не за горами зимове міжсезоння. Як “Карпати” планують підсилюватися?

— Обговоримо це з моїми керівниками, в тому числі зі спортивним директором. Не варто чекати, що “Карпатам” буде потрібно багато нових гравців. Хочу заспокоїти вболівальників: нинішній склад “Карпат” може добиватися непоганих результатів. До речі, я дуже вдячний уболівальникам «Карпат» за їхню участь у нашій грі. Вони створюють дуже приємну атмосферу на стадіоні, підтримують футболістів. Якщо вболівальників буде на трибунах іще більше, буде ще краще — і для команди, і для Львова.

Футбол. Ліга чемпіонів

(матчі 20 листопада)

Група Е

“Нордшелланд” — “Шахтар” — 2:5

“Ювентус” — “Челсі” — 3:0

І В Н П М О

1. “ШАХТАР” 5 3 1 1 12-7 10

2. “Ювентус” 5 2 3 0 11-4 9

3. “Челсі” 5 2 1 2 10¬9 7

4. “Нордшелланд” 5 0 1 4 3¬16 1

Група F

БАТЕ — “Лілль” — 0:2

“Валенсія” — “Баварія” — 1:1

Група G

“Спартак” — “Барселона” — 0:3

“Бенфіка” — “Селтік” — 2:1

Група H

“Клуж” — “Брага” — 3:1

“Галатасарай” — “Манчестер Юнайтед” — 1:0

Схожі новини