Передплата 2024 «Добра кухня»

Київські каноніри відправили Луческу у Донецьк порожняком…

Перемігши вдома «Шахтар» з рахунком 2:0, київський «Арсенал» перервав переможну ходу донецького клубу.

Лише у 16-му турі клуб Ахметова вперше втратив очки у нинішньому чемпіонаті. Київське «Динамо» продовжує гальмувати у сезоні, зазнавши п’ятої поразки у чемпіонаті, цього разу — у Донецьку від «Металурга» (0:1). Нарешті перервав програшну серію із шести ігор запорізький «Металург», зігравши вдома унічию із «Зорею» — 0:0. Голів команда Кварцяного не забиває вже 657 хвилин. Інший аутсайдер — «Говерла» на своєму полі не зумів перемогти «Чорноморець» — 1:1.

У Києві першим розмочив ворота «Шахтаря» Шацьких, скориставшись фланговою передачею Гоменюка. Одразу після перерви за фол останньої надії був вилучений з поля Ракицький, і каноніри зуміли матеріалізувати свою чисельну перевагу у гол. Джокер команди Леоніда Кучука Кобахідзе красивим ударом під поперечину поставив гольову крапку.

Гірники створили багато гольових моментів, але в одних епізодах надійно в рамці воріт діяв Паньків, а в інших гостям бракувало влучності. Отож донеччани полетіли додому «порожняком». «Шахтар» зазнав лише першої поразки у чемпіонаті і другої — у 22-х матчах нинішнього сезону.

Після гри наставник донецького клубу Мірча Луческу зазначив: «Серія перемог може привести до ризику того, що концентрація губиться. Тоді, можливо, і потрібна така поразка, як сьогодні, щоб знову працювати в цьому напрямку».

Поразка «Шахтаря» у матчі з канонірами перериває рекордні у чемпіонатах серії: гольову — із 34 ігор (100 м’ячів), переможну — із 24 ігор, гостьову переможну — із 17 ігор. Гірники переривають і дві клубні рекордні гостьові серії: гольову та безнічийну, які тривали по 17 ігор. «Арсенал» же перериває безвиграшну серію у поєдинках проти «Шахтаря», яка тривала 12 ігор.

А от донецький «Металург» своєю перемогою над киянами завершив безвиграшну серію проти «Динамо», яка тривала 20 ігор. «Металурги» нарешті розмочили «посуху» у грі з киянами, яка тривала 549 хвилин. Перемогу команді Юрія Максимова, для якого це була 100-а у лізі гра в ролі головного тренера, приніс влучний удар болгарина Дімітрова. Кияни програють вже п’ятий раз з початку чемпіонату, повторюючи клубний антирекорд. Подією матчу став дебют в основному складі «Динамо» 18-річного Дмитра Хльобаса з молодіжного складу киян.

«Говерла» у матчі з «Чорноморцем» першою відкрила рахунок — після удару Джорджі Лопеса (для іспанця це був перший гол у лізі). Проте по перерві «моряки» після влучного удару Політила зуміли уникнути поразки — нічия 1:1. Закарпатці погіршують антирекорд ліги, пропускаючи поспіль у 25-й грі чемпіонату.

Учора «Таврія» приймала «Дніпро» — 1:2. «Кривбас» переміг «Ворсклу» — 3:2, «Іллічівець» поступився «Металісту» — 0:2. Матч «Карпати» — «Волинь» закінчився після підписання газетного номера до друку. ??Півзахиснику «Шахтаря» Вілліану, на відміну від каноніра Максима Шацьких, у цій грі відзначитися голом не вдалося.

Схожі новини