Передплата 2024 «Добрий господар»

Безкомпромісні сусіди

У неділю, 18 листопада, львівські «Карпати» на стадіоні «Україна» в рамках першого туру другого кола чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги прийматимуть сусідів – луцьку «Волинь» (початок – о 17.30). У Львові поєдинки «зелено-білих» проти волинян ще жодного разу не завершувались внічию: п’ять перемог господарів та три – гостей.

Востаннє «Волинь» приїжджала до Львова у квітні цього року. Тоді «Карпати» після удару Гладкого вирвали перемогу — 1:0. Після цього суперники у першому турі нинішнього чемпіонату зустрічалися в Луцьку. У тому матчі вперше в історії зустрічей суперників (17-та гра) була нарешті зафіксована нічия. На влучний удар карпатівського іспанця Лукаса «Волинь» відповіла голом Лопеса. Бразилець — єдиний у складі волинян бомбардир попередніх зустрічей проти «Карпат». А у складі «зелено-білих», крім Лукаса та Гладкого, раніше забивали у ворота північних сусідів Худоб’як і Голодюк.

За плечима Ніколая Костова вже 96 ігор у чемпіонатах, Анатолія Дем’яненка — 90, але їхні тренерські шляхи ще не перетинались. У складі галичан на поле не вийдуть дискваліфіковані Штіліч і Мілошевіч, травмовані Зеньов і Болохан. У волинян через перебір жовтих карток пропустить гру Аржанов та вилучений у попередньому турі капітан команди Сімінін.

Головним арбітром поєдинку призначено Юрія Мосейчука з Чернівців. При його суддівстві «Карпати» перемагали лише раз у шістьох матчах, а «Волинь» — лише раз у чотирьох.

А тим часом...

Харківський «Металіст» дозаявив 41-річного воротаря Ігоря Шуховцева, за плечима якого вже 348 матчів (492 пропущені голи) — у складі «Одеси», вінницької «Ниви», «Іллічівця», «Арсенала», «Таврії» та «Зорі». Шуховцев перейшов у «Металіст» з казахстанського «Тоболу», де працював тренером воротарів. Якщо ще цього року Шуховцев вийде на поле, то стане другим після Івана Шарія («Ворскла») в історії ліги найбільш віковим футболістом.

Схожі новини